Το τριήμερο ξεκίνησε με την Πατινάδα των Balkan Melody. Οι δρόμοι κι η αγορά πλημμύρισαν με τους ήχους των χάλκινων που με τη συμμετοχή χορευτών του Τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ αλλά και πολλών περαστικών που ακολούθησαν έδωσαν τον πανηγυρικό χαρακτήρα της διοργάνωσης στην έναρξη. Στις 7.30μ.μ. στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου, χώρο που παραχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, η Ορχήστρα τοξοτών εγχόρδων ΒΙΟΛΙΩΝΕ του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  πραγματικά εντυπωσίασε, κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού, που γέμισε το χώρο. Στις 8.30μ.μ., στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο Πλατεία της Ελιάς με τους ΜΠΛΕ,   συγκρότημα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με μια Τζώρτζια ,  δυναμική όπως πάντα κι ένα κοινό να τραγουδά και να χορεύει ασταμάτητα. Η πρώτη μέρα έκλεισε με τους αδελφούς Στρατάκη, Γιώργο και Νίκο, που με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας, έδωσαν  στην Παλιά Εβραϊκή Συνοικία με το λαούτο και το βιολί τους μια βραδιά που η πόλη θα θυμάται για χρόνια και για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αλλά και για την κοσμοσυρροή, που κυριολεκτικά έπνιξε το χώρο.

Δεύτερη μέρα Εύηχης πόλης και την βραδιά με την μεγάλη πανσέληνο η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, αποτελούμενη από είκοσι και πλέον μουσικούς κι ερμηνευτές,  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια, τού γνωστού αρχιμουσικού και μαέστρου, Καθηγητή Συγκριτικής Μουσικολογίας Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, παρουσίασαν στην πλατεία Ωρολογίου το μουσικό συμφωνικό σύνολο Mediterranean Ensemble of Jazz ένα μουσικό ταξίδι αναμνήσεων με τίτλο: Full moon concert. Το ενθουσιώδες χειροκρότημα απέδειξε ότι ήταν πολύ καλή επιλογή. Η βραδιά έκλεισε στην Εβραϊκή συνοικία με μια  μοναδική παράσταση, με επίκεντρο τις μουσικές παραδόσεις της Μικρασίας και του Αιγαίου. Ο συνθέτης, δεξιοτέχνης στο ούτι και δάσκαλος παραδοσιακής μουσικής Χρήστος Τσιαμούλης, συναντήθηκε μουσικά με την σπουδαία τραγουδίστρια Καίτη Κουλιά και ως αποτέλεσμα ήταν να ξυπνήσουν  μνήμες παντρεύοντας το χτες με το σήμερα.

Η τρίτη και τελευταία μέρα ξεκίνησε υπό το φως του δειλινού στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων με το νεοσύστατο ορχηστρικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας που παρουσίασαν έργα των Vivaldi A., Mendelssohn F., Villoldo A.G., Rodriguez M., με σολίστ τους Μέλλιο Ορέστη (κλασική κιθάρα) και Σαρκατζή Χρήστο (κλασική κιθάρα), υπό τη διεύθυνση της Μοχάμετ Νάντιας. Τη σκυτάλη πήρε η ορχήστρα  των ARTGUITARISTAS του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας που υπό την διεύθυνση του Πέτρου Ρίστα παρουσίασαν ρεπερτόριο που περιλάμβανε έργα των As .Piazzolla, Ol Bensa N Rota R Aubry Μ. Χατζιδάκι Π. Ρίστα G. Bregovic και άλλων συνθετών. Οι δύο ορχήστρες που καταχειροκροτήθηκαν, απέδειξαν την εξαιρετική δουλειά που συμβαίνει στο Δημοτικό Ωδείο μας! Η Εύηχη πόλη έκλεισε αυλαία με την αγαπημένη μας Μαρίζα Ρίζου μας που μας  έβγαλε «Μαζί Της Στο Φως» Στην πλατεία Ωρολογίου, η οποία “πλημμύρισε” από κόσμο που προσήλθε να απολαύσει την μοναδική ερμηνεύτρια, οι φωνές των παρευρισκομένων ξεσήκωσαν την πόλη!

Παράλληλα με τις συναυλίες οι φωτογράφοι της φωτογραφικής ομάδας Βέροιας Αντίθεσις εξέθεσαν τις φωτογραφίες τους στο Πάρκο της Ελιάς και των Αγίων Αναργύρων πάνω στο θέμα ”Αρνητικό;”  αφήνοντας αποκλειστικά και μόνο θετικές εντυπώσεις!

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας στήριξε τη νέα δράση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί «Ένα απ΄ τον καθένα!», ώστε να συγκεντρωθεί Ένα (1 ευρώ) απ’ τον καθένα, για την υποστήριξη των ανηλίκων παιδιών της Πρωτοβουλίας κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας ευχαριστεί: τους αντιδημάρχους κ. Παπαδόπουλο και κ. Τσαχουρίδη και το προσωπικό των Αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Τεχνικών για τη στήριξή τους. Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και ιδιαίτερα την διευθύντρια κ. Αγγελική Κοτταρίδη για την άριστη συνεργασία μας στη συναυλία στο Βυζαντινό Μουσείο. Το επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, το Τμήμα Τροχαία Βέροιας, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή των δράσεων του Φεστιβάλ. Τα ΜΜΕ ενημέρωσης για την ακούραστη συμβολή τους στην προβολή της Εύηχης πόλης. Ευχαριστούμε τους μαθητές του τμήματος φωτογραφίας θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, Δαμιανό Γκρίτζαλη, Σοφία Δαμιανίδου, Στέλλα Ζημαντάκου, Ευαγγελία Ιωαννίδου, Χάρη Κουρουζίδη, Μαρία Κούτρα, Κώστα Παπακότα, Κατερίνα Στριάκα, Δάφνη Τσολάκη και Μιχάλη Χασιώτη, που αποτύπωσαν φωτογραφικά τις στιγμές της Εύηχης πόλης 2022, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Τάσου Θώμογλου. Τον Σύλλογο Κρητικών Ημαθίας για την συμμετοχή τους στον παλμό της βραδιάς με τους αδελφούς Στρατάκη. Τους χορευτές του Τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ, που υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους κ. Σάκη Σταυρίδη ξεσήκωσαν την πόλη της Βέροιας κατά τη διάρκεια της πατινάδας έναρξης.

Ιδιαίτερα την ομάδα των εργαζομένων που ακούραστα συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ απευθύνεται στον κόσμο που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις και τις πλαισίωσε με αγάπη, πάθος κι ενθουσιασμό!

Ραντεβού στην Βέροια, Εύηχη πόλη 2023!

  1. Φωτογραφία: Χασιώτης Μιχάλης  (από το προσωπικό στο Βυζαντινό Μουσείο)
  2. Φωτογραφία: Δάφνη Τσολάκη (στήσιμο στην πλατεία Ελιάς)
  3. Φωτογραφία: Δαμιανίδου Σοφία (στήσιμο φώτων στην πλατεία Ελιάς)
  4. Πατινάδα
  5. Φωτογραφία: Ευαγγελία Ιωαννίδου ( ΒΙΟΛΙΩΝΕ στο Βυζαντινό Μουσείο)
  6. Φωτογραφία: Στριάκα Κατερίνα (ΜΠΛΕ στην πλατεία Ελιάς)
  7. Φωτογραφία: Μαρία Κούτρα (αδελφοί Στρατάκη  στην Μπαρμπούτα)
  8. Φωτογραφία: Χάρης Κουρουζίδης (τζαζ στο Ρολόι)
  9. Φωτογραφία: Ζημαντάκου Στέλλα ( Μικρασία – Αιγαίο στην Μπαρμπούτα)
  10. Φωτογραφία: Χάρης Κουρουζίδης (Artguitaristas -σύνολο του Δημοτικού Ωδείου στους Άγιους Ανάργυρους)
  11. Φωτογραφία: Χασιώτης Μιχάλης  (ορχηστρικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου στους Άγιους Ανάργυρους)
  12. Φωτογραφία: Δαμιανός Γκρίτζαλης (Μαρίζα Ρίζου)
  13. Φωτογραφία: Χάρης Κουρουζίδης (έκθεση φωτογραφίας ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ)
  14. Φωτογραφία: Παπακότας Κώστας ( πλατεία Ελιά – αναμονή)
  15. Φωτογραφία: Χασιώτης Μιχάλης  ( συμμετοχή στην Εύηχη)

Οι φωτογραφίες είναι των μαθητών του τμήματος φωτογραφίας θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και συγκεκριμένα από τους: Δαμιανό Γκρίτζαλη, Σοφία Δαμιανίδου, Στέλλα Ζημαντάκου, Ευαγγελία Ιωαννίδου, Χάρη Κουρουζίδη, Μαρία Κούτρα, Κώστα Παπακότα, Κατερίνα Στριάκα, Δάφνη Τσολάκη και Μιχάλη Χασιώτη, που αποτύπωσαν φωτογραφικά τις στιγμές της Εύηχης πόλης 2022, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Τάσου Θώμογλου.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή