ΑΠΟΨΗ, του Γ.Ξ. Τροχόπουλου: Οι Αρμένιοι αποτελούν ένα έθνος που έχει υποστεί τρομερή γενοκτονία τον περασμένο αιώνα από μέρους των Τούρκων, με θύματα 1,5 εκατομμύριο νεκρούς. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως επειδή έχω μελετήσει διεξοδικά το θέμα της αρμενικής γενοκτονίας και από τη μελέτη αυτή προέκυψε το τελευταίο συγγραφικό μου έργο, το μυθιστόρημα με τον τίτλο:  « Je suis Armenien». 

Το γεγονός της γενοκτονίας το έχουν αναγνωρίσει όλα σχεδόν τα κράτη του πλανήτη πλην φυσικά της Τουρκίας, η οποία δεν παραδέχεται ότι έγινε γενοκτονία, για τους δικούς της ευνόητους λόγους. Έπρεπε, κατά την άποψή μου, η διεθνής κοινότητα να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι θέμα αφορά τον βασανισμένο αυτόν λαό και όχι να σφυρίζει αδιάφορα όπως συμβαίνει τώρα, προς το παρόν τουλάχιστον. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, σίγουρα «εκβιάζεται» εκ του ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι βασικός προμηθευτής της σε φυσικό αέριο σήμερα, σε αυτήν την δύσκολη ενεργειακή συγκυρία,  οπότε δύσκολα θα δείξει ενδιαφέρον για την εισβολή που υφίσταται η Αρμενία από το Αζερμπαϊτζάν με τις ευλογίες της Τουρκίας.

Αντίθετα, η Ε.Ε. έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της Ουκρανίας και προέβη, εκτός των άλλων, σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες όμως δυστυχώς κατέληξαν για αυτήν σε μπούμερανγκ με απρόβλεπτες συνέπειες για τον χειμώνα που έρχεται.

Λυπάμαι αφάνταστα για τα παλληκάρια των Αρμενίων που χάνονται τόσο άδικα και τον Αρμενικό λαό που υποφέρει για πολλοστή φορά.

Ευελπιστώ και εύχομαι να παρέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις για να σταματήσει αυτή η βάρβαρη εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία, πριν προλάβει να εξελιχθεί σε θηριωδία, δηλαδή μια δεύτερη γενοκτονία του Αρμενικού λαού. 

Γ.Ξ. ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή