Από την Π.Ε. Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης για την  Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. 

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα  της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές εστίες τους από τους Τούρκους. Διωγμοί που οδήγησαν τους  Έλληνες της Μικράς Ασίας στην προσφυγιά. 

Στις εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι Αρχές της πόλης, ο Λαός, τα  Μ.Μ.Ε., τα Προσφυγικά Σωματεία και οι Οργανώσεις. 

Τα όσα αφορούν την ιεροτελεστία, θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας,  Ναούσης και Καμπανίας και τα μέτρα τήρησης της τάξης και ασφάλειας της εκδήλωσης θα ληφθούν  από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. 

Τελετάρχες στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων του Δήμου Βέροιας και στο χώρο κατάθεσης  στεφάνων ορίζονται οι: Ιωάννα Γκουτζιλίκα και ο Κωνσταντίνος Τράμπας, υπάλληλοι της Π.Ε.  Ημαθίας. 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι παρακαλούνται να  απευθύνονται μέχρι την Παρασκευή 16.09.2022 και ώρες από 08:00 μέχρι 13:00 στα τηλέφωνα  23313 50102,3 & 4. 

Επισυνάπτεται πρόγραμμα – πρόσκληση που αφορά την εκδήλωση. 

Οι εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή