Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά μετά από δυο χρόνια πρωτόγνωρων δυσκολιών για όλη την σχολική κοινότητα.  Από τα πρώτα βήματα στο νηπιαγωγείο μέχρι και το πέρας του σχολικού βίου, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς  είναι συνοδοιπόροι σε μία κοινή προσπάθεια συνεργασίας και επίτευξης στόχων. 

Κλήθηκαν δε όλοι οι ανωτέρω να βάλουν πλάτη το προηγούμενο διάστημα και να λειτουργήσουν άριστα ακολουθώντας το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο και τους αξίζουν γι΄ αυτό θερμά συγχαρητήρια. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς θεσμούς και καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την  επίλυση θεμάτων ειδικά τις ημέρες που ζούμε.  Το δημόσιο Σχολείο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει πολλά να προσφέρει ,κυρίως χάρις στη διάθεση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των ανθρώπων που το στελεχώνουν και αυτό αποδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα. Ο δήμος σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές φροντίζει με κάθε τρόπο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, την καθαριότητα των σχολείων και την αντιμετώπιση όλων των σχετικών ζητημάτων και ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Δήμου μας που φρόντισε αυτές τις ημέρες με όλες του τις δυνάμεις να προετοιμάσει τα σχολεία μας για το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, 

 

Στα πλαίσια των προσπαθειών μας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των μαθητών, την προώθηση νέων πρακτικών και καινοτομιών και την ενίσχυση του ψυχοπαιδαγωγικού και συμβουλευτικού ρόλου του σχολείου, ο Δήμος Βέροιας μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Ισότητας Φύλων σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προχώρησε την προηγούμενη σχολική χρονιά σε μία σειρά από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. σε συνεργασία πάντοτε με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. 

Ο Δήμος Βέροιας προχώρησε επίσης σε μία σειρά έργων αναβάθμισης σχολικών κτηρίων όπως επίσης υλοποίησε πρόγραμμα πράσινων αυλών σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα. Τα σχολεία αλλάζουν, καινούριες υποδομές βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των μαθητών μας και μας δίνουν ελπίδα και όρεξη να συνεχίσουμε για όλα τα σχολεία του Δήμου μας με τον ίδιο τρόπο. 

Ευελπιστούμε και φέτος ως Δήμος Βέροιας να προβούμε σε έργα, να αγκαλιάσουμε δράσεις των σχολείων μας, να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην κοινωνία και στα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχοντας όμως πάντα ως πρωταρχικό μας μέλημα την υγεία, την πρόοδο και την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό. Οφείλουμε και πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία των νέων μας, αυτή άλλωστε αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο για μια στέρεη κοινωνική πορεία και ένα ελπιδοφόρο αύριο, ατομικό και συλλογικό. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και πρόοδο.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων

Συρμούλα Τζήμα

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή