Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου που θα στεγάζεται εγκαίνια το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας “ΠΡΟΣΒΑΣΗ” πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022, στην οδό Κοντογεωργάκη, στη Βέροια. 

Την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος δήλωσε ότι η Μητρόπολη Βεροίας και ο ίδιος προσωπικά θα είναι δίπλα στο έργο του Κέντρου, το καλωσόρισμα έκανε η πρόεδρος της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Νίκη Καρατζιούλα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης.

Το νέο κτίριο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ είναι σύγχρονο και λειτουργικό, με προσβασιμότητα για ΑμεΑ και στελεχώνεται με επιστημονικό προσωπικό. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, μέσω της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. 

Παρόντες στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, ήταν οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Άγγελος Τόλκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι Δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, Κώστας Βοργιαζίδης και Νικόλας Καρανικόλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας ταξίαρχος Γεώργιος Αδαμίδης, εκπρόσωπος του διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, ο διοικητής των Π.Υ. Ημαθίας Πύραρχος Νικόλαος Παλαμούτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη από τον χώρο της υγείας κ.α.

Επίσκεψη στον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

Νωρίτερα, η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας.

Η υφυπουργός συναντήθηκε Δ.Σ., την Επιστημονική Επιτροπή και ωφελούμενους του Κέντρου, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τις δράσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου, για τα προβλήματα και τους στόχους του για την μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ψυχικής υγείας, καθώς και για τα δικαιώματα και διάφορα θέματα που αντιμετωπίζουν οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και οι οικογένειες – φροντιστές τους.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή