Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση τοπικού ενδιαφέροντος έβγαλε η ερώτηση του InVeria.gr προς τον υφυπουργό Οικονομικών και βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου κυβερνητικού κλιμακίου στη Βέροια, το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022. 
Ο Νίκος Βουδούρης από το InVeria.gr ρώτησε ευθέως τον υφυπουργό Οικονομικών αν, μετά τις παραχωρήσεις κτιρίων που έγιναν τους τελευταίους μήνες στους δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας, θα πάρει σειρά και η Βέροια, με την παραχώρηση του κτιρίου των παλιού δικαστικού μεγάρου που βρίσκεται στην πλ. Ωρολογίου της Βέροιας. 

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος στην απάντησή του αυτή τη φορά ήταν σαφής. Όπως είπε, το κτίριο είναι μεταγεγραμένο στην ΕΤΑΔ Α.Ε., ωστόσο τους επόμενους μήνες θα γίνει προσπάθεια να επανέλθει στην κυριότητα του Υπ. Οικονομικών και, ως καθ’ ύλην αρμόδιος για την δημόσια περιουσία, θα μπορέσει να υπογράψει την δωρεάν παραχώρηση του ιστορικού κτιρίου στον Δήμο Βέροιας για πολλά χρόνια, με σκοπό να το αξιοποιήσει για πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς. 

Μάλιστα, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε στην απάντησή του στο InVeria.gr ότι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε το διατηρητέο κτίριο της πλ. Ωρολογίου μαζί με τον αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, όπου διαπίστωσε και ο ίδιος ο αν. Υπουργός την σπουδαιότητα του κτιρίου, αλλά και την ανάγκη για άμεσες ενέργειες. 

Φυσικά, αν όντως προχωρήσει η παραχώρηση των παλιών δικαστηρίων στον Δ. Βέροιας θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, ελπίζουμε ο Δήμος να είναι έτοιμος, με κατάλληλες μελέτες και χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να δώσει και πάλι ζωή στο διατηρητέο κτίριο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την απάντηση του υφυπουργού στο InVeria.gr:

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή