Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό» Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα! 

Με το παραπάνω σύνθημα, το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» κάνει τη στάση του και στο Νομό Πέλλας στην πόλη των Γιαννιτσών! Το ταξίδι αυτό αναμένεται να συναντήσει δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες σε όλη την Ελλάδα, όπως σταθερά και με συνέπεια κάνει κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας, για ακόμα μια φορά, την πολιτική και πολιτιστική του προσφορά και διεισδυτικότητα στους νέους και τις νέες! 

Ειδικότερα σε εποχές που διψάμε για μια σταγόνα πολιτιστικής ανάσας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται να τη δώσει απλόχερα και να αναδείξει μια πρόταση μακριά από τη σαπίλα και την υποκουλτούρα που κυριαρχεί!

Σε αυτά τα σπουδαία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη λοιπόν, από τα όποια φέτος είναι εμπνευσμένο το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ, συμπυκνώνονται εύστοχα και αρμονικά τα δεκάδες συνθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για ένα κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», το σοσιαλισμό! Γιατί ο αγώνας μας είναι και μεγάλος και ωραίος και συγκλονιστικός!

Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» κάνει τη στάση του στο Νομό Ημαθίας, στην πόλη της Βέροιας! Οι εκδηλώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν σε νέο χώρο, στα γηπεδάκια Προμηθέα, από τις 19:30 μ.μ 

Το πρόγραμμα Περιλαμβάνει:

Χορευτικές επιδείξεις από μαθητές της περιοχής

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από μαθητές της περιοχής

Κεντρική ομιλία από τον Θανάση Χρηστίδη μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ

Ποντιακό γλέντι με τους Μαρία Δερμιτζίδη, Νίκο Κωστογλίδη, Γιώργο Ασβεστά

Λαϊκό-Παραδοσιακό γλέντι Βάσω Βασιλειάδου, Μελίνα Μπιτσίδου, Χρήστο Δάνα, Χρήστο Παπά-Κρεμμύδα

Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης:

Μαθητικό στέκι με μαθητική δραστηριότητα, escape room, Πινγκ-Πονγκ, τουρνουά σκάκι. Μαθητικές εκθέσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Γωνιά για τους μικρούς φίλους του Κόκκινου Αερόστατου.  

Ακόμη στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή