Σπαράγματα μνήμης – Μνημόσυνο τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» παρουσιάζει, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19.30, στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο: 1922-2022. «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…».Σπαράγματα μνήμης – Μνημόσυνο τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Χορωδία Μελίκης – Πλατέος, η Παιδική χορωδία Μελίκης, ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοκάστρου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. 

Την επιμέλεια των κειμένων και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η επί σειρά ετών εθελόντρια του «ΕΡΑΣΜΟΥ» και συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Κατερίνα Πασιοπούλου, ενώ την ενορχήστρωση και τη διδασκαλία των χορωδιών, η επίσης επί σειρά ετών εθελόντρια του Συλλόγου και Μουσικός Κατερίνα Σωτηρίου. 

Μια εκδήλωση, μνήμης αλλά και τιμής απέναντι στα θύματα του μικρασιατικού ελληνισμού, που μέσα από την περιπέτεια του ξεριζωμού τους, όπως και οι Πόντιοι, μπόλιασαν δημιουργικά και ζωτικά την κοινωνία μας και τον πολιτισμό, εμπλουτίζοντας σημαντικά την εθνική μας ταυτότητα μέχρι και σήμερα. 

Μέσα από την εκδήλωση  φιλοδοξούμε να φέρουμε τους συμπολίτες μας πιο κοντά στην προσφυγιά του τότε αλλά και του σήμερα, πιο κοντά στην Ιστορία που συνδέει το μακρινό χθες με το σήμερα και το εγγύς αύριο, πιο κοντά στον «Έρασμο» και στο καθημερινό μας έργο, προκειμένου να στηρίξουμε όλοι μαζί ανθρώπους που μας χρειάζονται, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Εισιτήρια διατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου, Μ. Αλεξάνδρου 17, Βέροια Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 14.00

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή