Σε ρυθμούς ΔΕΘ ξεκίνησε να κινείται η Βόρεια Ελλάδα και ήδη οι πρώτες επισκέψεις πολιτικών προσώπων στην Ημαθία, σε ανώτατο επίπεδο μάλιστα, άρχισαν να προγραμματίζονται. 
Όπως έγραψε το InVeria.gr και πριν από λίγο το επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί θα επισκεφθεί την Ημαθία ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, ο κ. Τσίπρας θα έρθει απευθείας στην Ημαθία από την Αθήνα αεροπορικώς και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένες επαφές. 

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα εγκαίνια της 86η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πριν και μετά την ημέρα των εγκαινίων αναμένεται να βρεθούν στην Ημαθία στελέχη της ΝΔ, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο (17-18/9), όταν και θα γίνει η ομιλία και οι λοιπές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σειρά θα πάρουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο μεσοδιάστημα αναμένονται και στελέχη των υπολοίπων κομμάτων. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια άλλη επίσκεψη πλην του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο προγραμματίζεται εκδήλωση με… Ημαθιώτικο χρώμα στην ΔΕΘ, στις 12.30 μμ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022. Συγκεκριμένα, στο stand του Υπ. Οικονομικών θα γίνει συζήτηση με θέμα “Γενναία φορολογικά κίνητρα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου”, με ομιλητές τον Ημαθιώτη υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον επίσης Ημαθιώτη αντιπρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χρήστο Γιαννακάκη κ.α. 

Από την άλλη, ήδη έχουν αρχίσει να προγραμματίζονται και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (Σάββατο 10/9 στις 6 μμ), στην οποία συμμετέχουν και αγροτικοί σύλλογοι από την Ημαθία. 

Όλα αυτά σε μία περίοδο που έρχονται όλο και πιο δυσοίωνα μηνύματα για τον επερχόμενο χειμώνα, γεγονός που “μουδιάζει” τους πολίτες και περιμένουν με αγωνία να ακούσουν κάτι… ευχάριστο από την ΔΕΘ (όσο και όσοι διατηρούν ακόμα την ικανότητα να… πιστεύουν όσα εξαγγέλονται από την ΔΕΘ). 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην Θεσσαλονίκη (με τα έως τώρα ανακοινωθέντα):

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης:

  • Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
  • Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 12.30, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας:

  • Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
  • Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης:

  • Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
  • Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 11.30, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης». Στις 17.00 θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την 86η ΔΕΘ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας:

  • Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ (Περίπτερο 8). 
  • Στις 18.00 θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO και θα ακολουθήσει επίσκεψη σε περίπτερα της 86ης ΔΕΘ.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης:

  • Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 13.00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ (Περίπτερο 8). 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή