Ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2022 το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δ.  Βέροιας, που διοργανώνει η αντιδημαρχία Τουρισμού Δ. Βέροιας και άλλοι φορείς του Δήμου. 

Τα τμήματα των 18 Συλλόγων που συμμετέχουν ξεκίνησαν από την πλατεία Δημαρχείου και κατέληξαν στην πλ. Ωρολογίου, όπου κηρύχθηκε η έναρξη από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο βουλευτής Άγγελος Τόλκας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Στέργιος Σουροβίκης κ.α. 

Την πρώτη βραδιά εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα των παρακάτω συλλόγων:

Πολιτιστικός Σύλλογος Διαβατού

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας

Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου

Σύλλογος Παλατιτσιωτών

Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου

Το φεστιβάλ συνεχίζεται την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στον Τρίλοφο Δ. Βέροιας (στην έδρα του Π.Σ. “Αριστοτέλης”, στο κέντρο του χωριού) και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στα Εβραίικα Μνήματα, στον Προμηθέα Βέροιας. 

Δείτε βίντεο (από ζωντανή μετάδοση) και φωτορεπορτάζ από την έναρξη του Φεστιβάλ:

Πατήστε στη φωτο για πλούσιο φωτορεπορτάζ

 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή