Δια της… πλαγίου ανακοινώθηκε η συνέχιση της συνεργασίας των δύο δημοτικών παρατάξεων του Δ. Βέροιας (του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη και της αντιδημάρχου Γεωργίας Μπατσαρά), για την τελευταία χρονιά της θητείας του δημοτικού συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής γενικότερα. 

Συγκεκριμένα, η είδηση της συνέχισης της συνεργασίας ήρθε μέσα από την τοποθέτηση της αντιδημάρχου Παιδείας και Ισότητας Φύλων Συρμούλας Τζήμα, η οποία ανήκει στην παράταξη “Βέροια, Πρωτεύουσα Πόλη” της Γεωργίας Μπατσαρά.

Μάλιστα, η αντιδήμαρχος δεν αναφέρθηκε απλά στο γεγονός ότι συνεχίζει να είναι αντιδήμαρχος, αλλά αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή, ενώ ξεκαθάρισε πως παρά τη συνεργασία που επιβλήθηκε λόγω των περιστάσεων, η παράταξή της κράτησε την αυτοτέλειά της, ενώ σε καμία περίπτωση αυτή η συνεργασία δεν είχε όρους και προϋποθέσεις για συνεργασία ή άλλες εξαρτήσεις στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα, τόνισε ότι θα παραμένει πάνε ξάγρυπνη και με κριτική διάθεση, αν προκύψει λόγος. 

Στην ουσία και σε ελεύθερη απόδοση, η Συρμούλα Τζήμα ανέφερε προς πάσα κατεύθυνση ότι συνεχίζει ως αντιδήμαρχος τιμώντας την αρχική απόφαση της παράταξής της, θα στηρίζει την Δημοτική Αρχή, αλλά όχι με λευκή επιταγή και η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά μόνο την παρούσα διοίκηση. Συνεπώς, στις επόμενες εκλογές θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι απέναντι στον Κ. Βοργιαζίδη και πάλι, χωρίς να θεωρηθεί αυτό πολιτικά ανέντιμο.

Σε κάθε περίπτωση, η παρέμβαση της Συρμούλας Τζήμα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (31/8/2022) θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είχε… προεκλογική ματιά, καθώς – όπως και να το κάνουμε – η περίοδος που ξεκινά σήμερα είναι η προεκλογική, δηλαδή, η τελευταία προ των εκλογών του Οκτωβρίου του 2023 για τα Δημοτικά (και Περιφερειακά βεβαίως!), πέρα βεβαίως από τα βουλευτικά.  

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κ. Τζήμα:

Με αφορμή την ανανέωση της θητείας μου ως αντιδημάρχου Παιδείας και Ισότητας των Φύλων δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω μερικές σκέψεις μου που αποτελούν και τον ηθικό κορμό της συμμετοχής μου όλα αυτά τα χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Βέροιας. Ευχαριστώ την επικεφαλής και τους συναδέλφους από την παράταξή μου που με πρότειναν για τον εκ νέου ορισμό μου από τον Δήμαρχο -την Δημοτική Αρχή.

Η απόφαση μου για την  αποδοχή αυτής της ανανέωσης της θητείας μου σχετίζεται με δύο αποκλειστικούς λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι εξ αρχής η πεποίθηση μου ότι η παράταξη Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη κατά την ιστορική στιγμή που ο νομοθέτης «ζητούσε» στην ουσία από τις δημοτικές παρατάξεις να συνεργαστούν για να μπορέσουν να διοικηθούν οι δήμοι, πήρε μία ιστορική απόφαση. Διατήρησε την αυτοτέλεια της, χωρίς να ενσωματωθεί με άλλες παρατάξεις-όπως δίνονταν η σχετική δυνατότητα από τον νόμο-και αποφάσισε να συνεργαστεί χωρίς ουδεμία δέσμευση αμφοτέρων των παραταξεων για τις επόμενες εκλογές. Έλαβε μάλιστα ως προς την απόφαση αυτή της συνεργασίας την παραίνεση τόσο των κυβερνητικών οργάνων σχετικών με την τοπική αυτοδιοίκηση , όσο και της ΚΕΔΕ.

Ήταν μία ιστορική απόφαση που εγώ τουλάχιστον σεβόμενη τόσο την μέχρι τότε αυτοδιοικητική πορεία μου αλλά και την απόφαση που έλαβε η παράταξή μου, προσπαθησα να την υποστηρίξω όλο αυτό το διάστημα όπως και με την παρούσα ανανέωση της θητείας μου. Προτιμήσαμε να δοκιμάσουμε τις δυσκολίες της άσκησης διοίκησης, της αμεσότερης τριβής με τα  προβλήματα των δημοτών, ώστε να έχουμε λόγο, άποψη, δικαίωμα απόφασης  και ιδία αντίληψη παρά να περιοριστούμε στην άσκηση στείρας αντιπολίτευσης.

Βέβαια όταν ασκείς διοίκηση και λάθη θα γίνουν και παραλείψεις θα υπάρχουν αλλά να μη ξεχνά κανείς ότι η παράταξη Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη δεν μπορεί να φέρει την συνολική ευθύνη για τη διοίκηση του δήμου και ούτε φυσικά δικαιούται να επωμιστεί ένα τέτοιο βάρος, συνεισφέρει μέχρι και σήμερα με τις λιγοστές δυνάμεις της στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μία αγαστή συνεργασία με την παράταξη της Δράσης με Γνώση. Και σε ό,τι με αφορά θα συνεχίσω , όπως και πριν, πάντα με άγρυπνο και κριτικό μάτι  στα πράγματα. 

Ο Δεύτερος λόγος είναι η συνέχιση ενός έργου στο κομμάτι τόσο της παιδείας όσο και της ισότητας των φύλων. Ξεκινήσαμε όπως όλοι θα διαπιστώσατε με πολλή μεγάλη όρεξη. Με πλήθος δράσεων, αναδιοργάνωση του όλου συστήματος, επαναλειτουργία όλων των επιτροπών και άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους. Ο κορονοϊός δεν μας άφησε να ολοκληρώσουμε για δύο περίπου περιόδους όλα όσα οραματιζόμαστε στο έπακρό. Εδώ και καιρό έχουμε βάλει στο φουλ τις μηχανές. Πολλά από τα σχολεία μας αλλάξαν μορφή όλο αυτό το διάστημα της θητείας, σειρά έργων αναβάθμισης και παράλληλα σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, συνεργασιών, ενημερώσεων,  ημερίδων, διοργανώσεων και προγραμμάτων, για τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς μας, για τα δυο φύλα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου. Και οραματιζόμαστε ακόμα περισσότερα. Όλο αυτό το έργο τουλάχιστον από μεριάς μου δεν θα ήθελα να μείνει ημιτελές , οφείλουμε και πρέπει να το συνεχίσουμε. 

Κατόπιν τούτων και αναλύοντας τους δύο ανωτέρω και αποκλειστικούς λόγους που αφορούν στο πρόσωπο μου και στην ανανέωση της θητείας μου, μακριά από εμένα κάθε είδους άλλες δεσμεύσεις, ερμηνείες, παρερμηνείες, και εκλογομαγειρεία. Οτιδήποτε αφορά αποφάσεις του μέλλοντος, σε προσωπικό επίπεδο να είστε βέβαιοι, με ήθος και ειλικρίνεια, ότι οι πολίτες θα το μάθουν αποκλειστικά από εμένα.

Συνεχίζοντας θα ήθελα εν τάχει να αναφερθώ σε τρία θέματα:

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες ημέρες, έργα αναβαθμίσεων λαμβάνουν χώρα εδώ και μέρες σε πολλά σχολεία μάς, ενώ είμαστε από τους πρώτους δήμους που έτρεξαν τόσο γρήγορα τη διαδικασία πρόσληψης των καθαριστριών και αύριο αναλαμβάνουν στα σχολεία μας. Προχωρούμε για το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.  

Με χαρά πληροφορηθήκαμε την παραχώρηση σχετικού κτηρίου στον Δήμο Νάουσας με ενέργειες του υφυπουργού κ. Απ. Βεσυρόπουλου και τον συγχαίρουμε για αυτό. Αναμένουμε η επόμενη παραχώρηση να είναι αυτή του παλαιού δικαστικού μεγάρου. Δεν θα κουραστώ σε κάθε δημοτικό συμβούλιο να αναφέρω ότι αυτή η πλατεία και αυτό το κτήριο θα πρέπει να λαβουν τη θέση που τους αξίζει. Βρίσκονται πάνω στο σταυροδρόμι τριών πολιτισμών και πρέπει να δούμε να ξαναζωντανεύουν μέσα από μία ολοκληρωμένη πρόταση αναβάθμισης. 

Τέλος Ο Δήμος Βέροιας διοργανώνει 16-22 Σεπτεμβρίου την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας με αποκορύφωμα την 18η Σεπτεμβρίου ως ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Θα διεξαχθούν ποικίλες δράσεις σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας Βέροιας, τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, τα σχολεία μας και εθελοντές που θα ανακοινωθούν σε δελτία τύπου και θα αφορούν μικρούς και μεγάλους όπως ποδηλατικές δράσεις, περίπατοι, χρήση προσομοιωτών κ.α.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή