ΔΤ από την “Πρωτοβουλία για το Παιδί”: Το μεγάλο στοίχημα της αλληλεγγύης των 62.064 κατοίκων της Βέροιας βάζει με τη νέα του δράση «Ένα απ’ τον καθένα» ο σύλλογος με δομές για την υποστήριξη ανηλίκων «Πρωτοβουλία για το Παιδί». 

Από το 2008 η «Πρωτοβουλία» έχει ανοίξει και έχει αγκαλιάσει, φροντίσει, προστατεύσει και θεραπεύσει βαριά παιδικά τραύματα παιδιών από δυσλειτουργικές οικογένειες. Σήμερα η νέα μεγάλη ετήσια δράση έχει στόχο οι 62.064 πολίτες της Βέροιας να γίνουν μια μεγάλη αγκαλιά συμβάλλοντας έμπρακτα και συμμετέχοντας με «Ένα (1 ευρώ) απ’ τον καθένα» στον κουμπαρά του συλλόγου.

Η ιδέα στηρίχθηκε στη δύναμη των πολλών, με έναν τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Πάνω από δέκα χρόνια, οι ζωές όλων μας δοκιμάζονται με σκληρό τρόπο. Ζήσαμε μια σοβαρή οικονομική κρίση ως χώρα, μια θανατηφόρα πανδημία, πολλά lockdown και δυστυχώς τελευταία έναν πόλεμο και μία σοβαρή ενεργειακή κρίση που επηρεάζει τους περισσότερους τομείς της ζωής μας…

Και η Πρωτοβουλία, είναι ένας ζωντανός οργανισμός και μία μεγάλη οικογένεια που ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις για ρεύμα, σούπερ μάρκετ, θέρμανση… Όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» δεν σταμάτησε να έχει καθημερινή έγνοια και να καλύπτει τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών στις πέντε (5) δομές της (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, Το Σπίτι της Βεργίνας, Στέγη Ημιαυτόνομης διαβίωσης Νέων, Κέντρο Αναφοράς και παροχής συμβουλευτικής, Κέντρο Θεραπείας Τραύματος) υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Τέλη Σιδηρόπουλου. 

Τώρα η δράση «Ένα απ΄ τον καθένα!» σκοπεύει να καθιερώσει σε ετήσια βάση την έμπρακτη  υποστήριξη της πόλη της Βέροιας προσπαθώντας να συγκεντρώσει  Ένα (1 ευρώ) απ΄ τον καθένα! 

Με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας, την αρχή και το πρώτο ευρώ στον κουμπαρά της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» θα ρίξει ο πρώτος πολίτης της Βέροιας, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, κατά την τελετή λήξης του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:00, στην περιοχή του Προμηθέα (Εβραϊκά Μνήματα), στέλνοντας ένα μήνυμα προς την κοινωνία και προς το ανθρώπινο δυναμικό του συλλόγου που καταβάλλει καθημερινό αγώνα ενάντια στην κακοποιητική συμπεριφορά, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή