Κείμενο του Αντώνη Μαρκούλη: Σύμπτωμα βαθιάς παθολογίας για την οποία υπάρχουν συγκεκριμένες και απτές πολιτικές ευθύνες η υπόθεση των υποκλοπών, κορυφώνει τη σταδιακή αποδυνάμωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. H ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι φανερό ποιος έπρεπε να παραιτηθεί πρώτος.

Ο διασυρμός της χώρας διεθνής. Η ώρα της πολιτικής ευθύνης και της αλήθειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έφτασε. Το άκρως επικίνδυνο καθεστώς Μητσοτάκη θα συρθεί σύντομα στη Βουλή για να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο χειρότερος που είχε στην ιστορία της η χώρα, είναι απομονωμένος πολιτικά και απονομιμοποιημένος θεσμικά. Πρέπει να πάψει να κρύβεται και να απαντήσει σε δύο ερωτήματα: 

-Ισχύει ότι η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις;

-Πόσοι ακόμα πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνταν;

Και στη συνέχεια να παραιτηθεί. Θα είναι η μόνη χρήσιμη πράξη του μετά από τρία χρόνια αδιαφάνειας, ψεμάτων, προχειρότητας και ανικανότητας.

Αντώνης Μαρκούλης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή