Κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου 2022 οι πανηγυρικές λατρευτικές και λοιπές εκδηλώσεις για την εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο.

Το πρωί της εορτής τελέστηκε  Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ενώ συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιος Τανιμανίδης και όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις και δόθηκαν οι υποτροφίες σε αριστούχους του Μακροχωρίου εις μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών του ατυχήματος των Τεμπών (2003).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, το τρισάγιο ενώπιον του μνημείου του Αλεξάνδρου Υψηλάντη και την κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και εκπροσώπους φορέων και σωματείων. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ενώ μεταξύ των παρόντων ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Άγγελος Τόλκας από την Ημαθία και Κώστας Γκιουλέκας, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Γιώργος Αρβανιτίδης από τη Θεσσαλονίκη, η αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ως εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών και πολιτιστικών φορέων κ.α.

 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή