Στους δρόμους του ορεινού Σελίου Δ. Βέροιας έγινε η λιτανεία της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της “Σελιώτισσας”, το απόγευμα της παραμονής της εορτής του Δεκαπενταύγουστου (14/8/2022). 

Προηγήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο συμμετείχαν οι βλάχοι Αρχιμανδρίτες π. Σωσίπατρος Πιτούλιας και π. Σωφρόνιος Φάκας, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι αιρετοί και αρκετός κόσμος. 

Στον πανγηρυρίζοντα Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστεί ανήμερα της εορτής ιερατικό συλλείτουργο, ενώ στις 16 Αυγούστου θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων (και πιθανά και άλλοι από τους Μητροπολίτες που βρίσκονται στην Ημαθία αυτές τις μέρες για τις εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά). 

(οι φωτο είναι από το προφίλ του Τάσου Μπαρτζώκα και του Γιώργου Φαρσαρώτου στο fb)

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή