✅ Τόσα και τόσα έγιναν 3 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρατούσε»… μανιάτικο και δεν σήκωνε κουβέντα για εκλογές πριν την Άνοιξη του 2023. 

❗ Τελικά, μήπως ένα… στιγμιαίο λάθος (καλά, όχι και τόσο στιγμιαίο) υποκλοπών (ή… επισυνδέσεων – να, μαθαίνουμε και νέους όρους) θα εκτροχιάσει τα σχέδιά του;

❗ Ήταν ένας ήσυχος και ζεστός Αύγουστος. Οι μύγες παχιές – παχιές, η ζέστη κανονικά Αυγουστιάτικη, οι πρωινές εκπομπές με τα καλοκαιρινά σχήματα έδειχναν καθημερινά για καμιά ώρα την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά για την Πάρο, η λέξη «λουόμενοι» χτυπούσε κόκκινο στα δημοσιογραφικά κλισέ. Όλα κανονικά δηλαδή. 

❗ Και σου έρχεται ο Ανδρουλάκης να σου πει ότι πήγαν να με παγιδεύσουν. Άι, λες, τόσο και τόσο κόσμο επιχειρούν να τους «χακάρουν». Το θέμα όμως συνεχίζεται, παρεμβαίνουν εισαγγελικές αρχές κατόπιν προσφυγής και φτάνουμε στο σημείο να έχουμε δύο παραιτήσεις την ίδια μέρα και με διαφορά 40 λεπτών, του Γενικού Γραμματέα στον Πρωθυπουργό και του διοικητή της ΕΥΠ…

❗ Οι της ΝΔ λένε ότι δεν άντεχαν την τοξικότητα, οι της αντιπολίτευσης ότι είναι περίτρανη απόδειξη ενοχής η παραίτηση του Γ.Γ., ενώ για τον διοικητή της ΕΥΠ φιλοκυβερνητικοί μιλούν για λανθασμένους χειρισμούς σε νόμιμη παρακολούθηση…

✅ Κατά τ’ άλλα, φυσικά και όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα… 

❗ Και όταν καμιά φορά χρειάζεται να μιλήσουμε με ανθρώπους πιο κοντά στα κέντρα εξουσίας, πάντα μιλάμε με… μέτρο. 

❗ Τώρα, αν αυτό είναι θεμιτό στο πλαίσιο της δημόσιας ασφάλειας ή είναι σαφέστατη παραβίαση της ιδιωτικότητας και οδηγεί σε μονοπάτια… περίεργα, ο καθένας το κρίνει αναλόγως.

❗ Πάντως, δεν είναι και τόσο… προϊστορική η υπόθεση που είχε αναδείξει η κυβέρνηση Καραμανλή το 2006 και αφορούσε σε υποκλοπές την περίοδο 2004 – 2005.

❗ Αν θυμάστε, αρχικά οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς, αλλά όταν ξανάνοιξε η υπόθεση το 2010 υπήρχε άρωμα… ΗΠΑ και η φερόμενη αυτοκτονία υπαλλήλου εταιρίας κινητής τηλεφωνίας μία μέρα πριν τις αποκαλύψεις για τα «τηλέφωνα – σκιές», εξετάστηκε  ως εγκληματική ενέργεια. 

❗ Οκ, ένοχους και αποτελέσματα δεν είχαμε, άλλωστε με τόσες ταινίες με CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες είμαστε… εξοικειωμένοι στις πρακτικές.

✅ Στα πιο… δικά μας, διάγουμε και πολιτικώς περίοδο… διακοπών, αλλά εξασκηθήκαμε ολίγον σε ασκήσεις… αγροτοπατερικής. 

❗ Είδαμε ανακοινώσεις, συναντήσεις, συνελεύσεις (αναλυτικά στο κύριο θέμα), αλλά διαπιστώνουμε και κάτι άλλο, βλέπουμε να διαμορφώνονται… παρέες με πολιτικές προεκτάσεις. 

❗ Ας ελπίσουμε να μην δούμε Συλλόγους και δη Αγροτικούς να γίνονται «άρματα» για πολιτική εξέλιξη των μελών τους ή για… αλισβερίσια με τους πολιτικούς. 

 

❗ Και όταν λέμε πολιτικούς δεν εννοούμε μόνο βουλευτές. Πολιτικός είναι και ο δημοτικός σύμβουλος και ο Δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης. 

❗ Θα μου πείτε, καλά, τόσα χρόνια δεν είδες ανάλογα παιχνίδια; Ε, δεν θα έχετε και άδικο, απλά όσο ζω, ελπίζω! 

✅ Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου την «φάγαμε», να έρθει με το καλό ο Δεκαπενταύγουστος να πάρουμε τα… βουνά (σε Σουμελά και Σέλι) και μετά τα ξαναλέμε μετά για τα πολιτικά μας. 

❗ Σε κάθε περίπτωση, απολαύστε τις ημέρες αν είστε κάτω από… φοίνικες και πίνετε κοκτέιλς ή κάντε κουράγιο αν είστε κάτω από ροδακινιές και μαζεύετε συμπύρηνα, πίνοντας σπαστό… φραπέ (στους δεύτερους, την αγάπη μας!)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή