ΔΤ από Δ. Βέροιας: Στην υπογραφή της σύμβασης «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» της Πράξης: ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤΟ6: Αστική Αναζωογόνηση, του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», προχώρησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Πολεοδομίας, κ. Αλεξάνδρος Τσαχουρίδης, με τον εκπρόσωπο της σύμπραξης πέντε (5) μελετητικών γραφείων κ. Κωνσταντίνο Λεφάκη, κοινό εκπρόσωπο και συντονιστή της ένωσης Οικονομικών Φορέων, με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η μελέτη περιλαμβάνει την ανέγερση ενός κλειστού γυμναστηρίου στην είσοδο της πόλης από την Εγνατία Οδό και τη διαμόρφωση του χώρου περιμετρικά αυτού ως χώρου υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Η μέγιστη κάλυψη του κτιρίου θα είναι 3.200 τ.μ ενώ θα μπορεί να εξυπηρετεί τουλάχιστον δύο χιλιάδες (2.000) καθήμενους θεατές στις κερκίδες του. Το κτίριο θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτει: 

∙ δομικά στοιχεία υψηλών ενεργειακών προδιαγραφών, 

∙ Η/Μ εγκαταστάσεις ιδιαίτερα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και 

∙ σημαντικό μέρος της κατανάλωσης ενέργειας θα καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» εντάσσεται στο έργο με τίτλο «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Βέροιας» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με προϋπολογισμό, του Υποέργου 2, το ποσό 1.084.922,75€  και περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:

-Μελέτη Σκοπιμότητας. 

-Τοπογραφική Μελέτη. 

-Γεωτεχνική Μελέτη. 

-Αρχιτεκτονική Μελέτη. 

-Στατική Μελέτη. 

-Η/Μ Μελέτη (ενεργητικής πυροπροστασίας, Η/Μ εγκαταστάσεων περιβάλλοντα χώρου).

-Ενεργειακή Μελέτη. 

-Μελέτη Συστημάτων Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Με την κατασκευή του προτεινόμενου κλειστού γυμναστηρίου ο Δήμος Βέροιας προτίθεται να καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις αυξανόμενες ανάγκες σε κλειστούς χώρους άθλησης. Τα υφιστάμενα δύο κλειστά προπονητήρια, καλούνται να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις στέγασης των προπονήσεων δεκάδων αθλητικών συλλόγων. Επίσης, θα μπορέσουν να διοργανωθούν Διεθνείς αγώνες και τουρνουά σε όλες τις κατηγορίες αθλημάτων, τα οποία θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα και θα βοηθήσουν στην εξωστρέφεια και την προβολή της πόλης στο εξωτερικό» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή