Δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) Κωνσταντίνου Αποστόλου για τα συμπύρηνα ροδάκινα:

“Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνονται μεγάλα προβλήματα στη διακίνηση του συμπύρηνου ροδάκινου και έχω γίνει δέκτης πολλών ενστάσεων.  Την ίδια ώρα υπήρξαν και διάφορες ανακοινώσεις.

Είναι αλήθεια ότι την περίοδο αυτή, δηλαδή στην κορύφωση της Κατερίνα, η προσφορά α’ ύλης ξεπερνά τις δυνατότητες μεταποίησης. Είναι πρόθεση της βιομηχανίας να απορροφήσει το σύνολο της παραγωγής και για αυτό έχει γίνει μεγάλη αποθεματοποίηση (ψυγεία).

Επειδή όμως πολλοί αναφέρονται στην Ε.Κ.Ε., θέλω να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:

-Εξακολουθώ να υποστηρίζω την από 20/12/21 δήλωσή μου, ότι τα 0,33-0,35 ευρώ ανά κιλό προϊόντος μπορούν να θεωρηθούν μια δίκαιη τιμή για όλα τα ποιοτικά ροδάκινα (μέγεθος, χρώμα κλπ.)

-Ο χαρακτηρισμός της ποιότητας που παραλαμβάνουν οι βιομηχανίες είναι αποκλειστικά θέμα των συναλλασσόμενων. Δηλαδή, της συγκεκριμένης βιομηχανίας που κάθε φορά αγοράζει και του αντίστοιχου πωλητή (συνεταιρισμός, έμπορος κλπ.)

-Τα πράγματα έφτασαν σε αυτή την κατάσταση λόγω της αδυναμίας ΟΛΩΝ των εμπλεκόμενων (παραγωγοί-βιομηχανία-Πολιτεία) να δημιουργήσουν ένα οργανωμένο πλαίσιο διαχείρισης του συμπύρηνου

-Τέλος, όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, είναι απόλυτη αναγκαιότητα να επιτευχθεί επιτέλους η οργάνωση του συνόλου των παραγωγών μέσω Ομάδων Παραγωγών, ώστε να μπει ένα τέλος στο φαύλο καθεστώς των στεκιών και των μεσαζόντων το οποίο ούτε η Πολιτεία δε μπόρεσε να ελέγξει.”

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή