Δ.Τ. από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Θ. Ζωγιοπούλου”: Πρόγραμμα Αυγούστου Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου» – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Το πρόγραμμα απευθύνετε σε παιδιά 8-12 ετών. Οι ώρες υλοποίησης των δράσεων είναι 10.00-12.00 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 23310-24879.

Οργάνωση, υλοποίηση εργαστηρίων – εμψυχώτρια Βούλα Κοτσάλου

Τετάρτη 3 Αυγούστου: Διαδρομές μαζί

Τα παιδιά, μέσω του παιχνιδιού, χτίζουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά και καλλιεργούν τον σεβασμό προς τους άλλους.

Παρασκευή 5 Αυγούστου : Παραδοσιακές διαδρομές

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής, δημιουργούν τα δικά τους υφαντά και εξασκούν την τεχνική «Κumihimo» φτιάχνοντας αναμνηστικά βραχιολάκια.

Τετάρτη 10 Αυγούστου: Χνουδωτές διαδρομές

Τα παιδιά καλλιεργούν την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα και φτιάχνουν πολύχρωμα, αυτοσχέδια γατόσπιτα για τους αδέσποτους φίλους της βιβλιοθήκης, της γειτονιάς, της πόλης τους!

Παρασκευή 12 Αυγούστου: Θαλασσινές διαδρομές

Τα παιδιά φτιάχνουν χάρτινα καράβια, ταξιδεύουν μαζί τους σε μακρινές θάλασσες και αφηγούνται τις θαλασσινές τους διαδρομές χαράσσοντας πορείες πάνω σε χάρτες.

Τετάρτη 24 Αυγούστου: Διαδρομές στη φύση

Τα παιδιά γνωρίσουν τη φύση μέσα από μυρωδιές, μαθαίνουν για τους σπόρους “ταξιδευτές”, και αφηγούνται τις ιστορίες αυτών των διαδρομών.

Παρασκευή 26 Αυγούστου: Πειρατικές διαδρομές

Τα παιδιά προσεγγίζουν το θέμα της πειρατείας και παίρνουν μέρος σ΄ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού ακολουθώντας μυστικές διαδρομές μέσα στη βιβλιοθήκη.

Τετάρτη 31 Αυγούστου :  Φτερωτές διαδρομές

Τα παιδιά ακολουθούν τις μεταναστευτικές διαδρομές των αποδημητικών πουλιών, μαθαίνουν για τα διάφορα είδη και γίνονται παρατηρητές αυτού του ταξιδιού μέχρι τη στιγμή που φτιάχνουν τη φωλιά τους. Στο τέλος, τα παιδιά κατασκευάζουν με φυσικά υλικά χελιδονοφωλιές και ταΐστρες.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου : Διαδρομές αναμνήσεων – Η επιστροφή

Οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, θυμούνται τις διαδρομές του καλοκαιριού μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μοιράζονται καλοκαιρινές αναμνήσεις, συζητούν για τα δικά τους Ψηλά Βουνά και αποχαιρετούν το καλοκαίρι.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή