Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κ. ΤΟΛΚΑ στην ολομέλεια της Βουλής.

Και ενώ στα θέματα της εκπαίδευσης που αναπτύχθηκαν, εμείς ως βάση του σώματος, είμαστε πάντα υπέρμαχοι, ακούσαμε με έκπληξη τον πρώην υπουργό να αιτείται την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας. 

Η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να ακούγεται όμορφη και ωραία για πλείστους λόγους για την τοπική κοινωνία, όμως κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής με τον τρόπο που γίνεται.

Εάν δεν εξασφαλίσετε, ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας, τη στελέχωση της με αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί εκτός Νομού Ημαθίας, τότε η τοπική ανάπτυξη θα μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα για την ασφάλεια των πολιτών! Θα φτάσουμε να ψάχνουμε τον αστυνομικό με το κιάλι.

Η σχολή θα χρειαστεί τουλάχιστον 30 στελέχη για την ομαλή λειτουργία της.

Ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα λοιπόν…

Ελπίζω να μην εισακουστείτε και αποδυναμώσετε την τοπική αστυνόμευση της Ηρωικής Πόλης Νάουσας και ακόμα περαιτέρω ολόκληρης της Ημαθίας. 

Ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκαλέσετε ζημία στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο ανάπτυξη όπως αυτή που επιδιώξατε με την πρόταση σας.

Αναρωτιόμαστε, είστε έτοιμος να βρεθείτε αντιμέτωπος με το κλείσιμο μιας αστυνομικής Υπηρεσίας, την οποία εσείς θα έχετε προκαλέσει; Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η παράταξη μέσα από την οποία εκφράζεστε, ήταν αντίθετη στην τελευταία αναδιάρθρωση Υπηρεσιών.

Ήδη η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας «αιμοδοτεί», κάθε χρόνο, με αστυνομικό προσωπικό την Αστυνομική Ακαδημία. Δεν θέλουμε άλλο…

ΥΓ: Καλό θα ήταν κ. Βουλευτά, πριν κάνετε επίσημα προτάσεις να συμβουλεύεστε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Συμβουλευτείτε τη βάση για να εκφράσετε το λαό. Ειδάλλως εκφράζετε προσωπικές και μόνο απόψεις.

Με απόλυτη ικανοποίηση θα χαρούμε να εξασφαλίσετε δημόσια τοποθέτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, πως η πρόταση σας, αν λάβει σάρκα και οστά, θα υλοποιηθεί με τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Με εκτίμηση,

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή