Μια ξεχωριστή βραδιά, άψογη σε όλα της και με πολύ κέφι, διασκέδαση και όμορφες στιγμές ήταν αυτή της Δευτέρας (25/7/2022) στην Πατρίδα Βέροιας, στο πλαίσιο των εξαήμερων εκδηλώσεων του Π.Σ. “Ευ. Χωραφάς”, καθώς δύο σπουδαίοι μουσικοί, ο μοναδικός Νίκος Ζωιδάκης και ο ανεπανάληπτος Ματθαίος Τσαχουρίδης πάντρεψαν τον Πόντο και την Κρήτη με… κουμπάρα την Μακεδονία!

Το πρόγραμμα άνοιξε με τον Μάκο, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε και ο Νικόλας και “πάντρεψαν” τις λύρες τους. Η ποντιακή λύρα έπαιξε κρητικά και η κρητική λύρα ποντιακά, συνθέτοντας μία ακόμα μοναδική στιγμή, όπως έγινε για πρώτη φορά πριν χρόνια, πάλι στην Πατρίδα. 

Οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες τίμησαν με την παρουσία τους την Ημαθία και τιμήθηκαν από τον κόσμο, ο οποίος κατά χιλιάδες συνέρρευσε στο γήπεδο της Πατρίδας το βράδυ της Δευτέρας (25/7/2022. Εξαιρετικός ο ήχος, ταιριαστά τα φώτα, άψογη η εξυπηρέτηση από τους εθελοντές του συλλόγου. Βέβαια, η αναμονή για τα κρέατα ήταν ένα θέμα στην αρχή (όπως προαναφέρθηκε, έπρεπε να εξυπηρετηθούν χιλιάδες κόσμου), αλλά μπρος στην ποιότητα και την καλοσύνη των ανθρώπων του Συλλόγου κανείς δεν παραπονέθηκε!

Στην βραδιά της Δευτέρας έδωσαν το “παρών” και πολλά πολιτικά πρόσωπα, όπως ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Γεωργία Μπατσαρά, Παύλος Παυλίδης και Αντώνης Μαρκούλης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας Μιχάλης Σουμελίδης και Σωτήρης Στουγιάννος κ.α.

Στην αρχή της βραδιάς ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας “Ευ. Χωραφάς”, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις, Αντώνης Καγελίδης καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους χορηγούς των εκδηλώσεων. 

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τρίτη (26/7/2022) με τους Σταύρο Σαββίδη, Στάθη Νικολαΐδη και Κώστα Πουτακίδη και την Τετάρτη (27/7/2022) θα γίνει η αναβληθείσα βραδιά με τους Γιώργο Ιωαννίδη και Κώστα Θεοδοσιάδη.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή