Μια οφειλόμενη τοποθέτηση .

Ύστερα και από την  αναφορά  του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βέροιας  και μέλους του Δ.Σ της ΚΕΠΑ,  κ. Τσαχουρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας  της Τετάρτης 20/7/2022 και τις διάφορες δημοσιεύσεις που έλαβαν χώρα σε τοπικά sites  σχετικά με    το περιστατικό  που συνέβη στο Δ.Σ. της ΚΕΠΑ τη Δευτέρα 20/6/2022 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης  με παρόντες τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ρίζο, έξι (6) από τα υπόλοιπα δέκα (10) μέλη, τη Διευθύντρια και τη Γραμματέα του Δ.Σ.,  προς αποκατάσταση της αλήθειας  και κυρίως έχοντας υποχρέωση ενημέρωσης των δημοτών που με τίμησαν με τη ψήφο τους, που με γνωρίζουν και  μ’ εμπιστεύθηκαν, στην οικογένεια μου,  στους φίλους μου και πρωτίστως  στον   εαυτό μου  που έχει μάθει από παιδί να υπερασπίζεται το δίκαιο και την εντιμότητα, με πίστη στις Αρχές και Αξίες που μου ενέπνευσε η οικογένειά μου,  έχω να παραθέσω τα εξής :

Ουδέποτε υπήρξε έντονη «λογομαχία» (όπως αναφέρεται  στα πρακτικά της ΚΕΠΑ) με δεδομένο ότι η λογομαχία προϋποθέτει λεκτική αντιπαράθεση δύο ή περισσοτέρων.

Ουδέποτε  υπήρξε αντιπαράθεση με τον κ. Τσαχουρίδη,  όπως ανέφερε ο κ. Τσαχουρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με δεδομένο ότι η αντιπαράθεση, επίσης , προϋποθέτει συμμετοχή δύο ή περισσοτέρων.

Αντίθετα δέχτηκα  αναίτια έντονη λεκτική και σεξιστικού περιεχομένου φραστική επίθεση από τον κ. Τσαχουρίδη,  με φράσεις που ντρέπομαι να αναπαραγάγω,  συνοδευόμενη από χειρονομίες (δυνατό χτύπημα του χεριού  του στο τραπέζι).

Ανήμπορη να αντιδράσω στο θλιβερό γεγονός και μετά την απογοητευτική διαπίστωση ότι ο Πρόεδρος κ. Ρίζος απλώς προήδρευε, αφού δεν φρόντισε να τον  επαναφέρει στην τάξη  και να σταματήσει την εκτυλισσόμενη  εναντίον  μου επίθεση, απηυδισμένη αποχώρησα από τον χώρο συνεδρίασης του Δ.Σ., όπως άλλωστε έπραξε και έτερο μέλος  του Δ.Σ. ο κος Λυκοστράτης Βασίλης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το πρόσωπό μου.

Συνεπώς,  δεν έλαβε χώρα οποιαδήποτε διαδικασία αμοιβαίων εξηγήσεων όπως  ανέφερε  ο κ. Τσαχουρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Άλλωστε εγώ για ποιον λόγο να δώσω εξηγήσεις;

Με θλίβει και με απογοητεύει το γεγονός ότι  όλη  αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά εκτυλίχθηκε στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας, ο οποίος από χώρος παραγωγής πολιτισμού εξελίχθηκε  σε αρένα με έναν μονομάχο, μία γυναίκα θύμα και πολλούς θεατές, εκ των οποίων αρκετές ήταν  γυναίκες.

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω για το έμπρακτο  ενδιαφέρον και τη στήριξη   τους κυρίους  Μαρκούλη Αντώνη και Παυλίδη Παύλο , ως επικεφαλής  παρατάξεων του Δήμου  Βέροιας  καθώς επίσης τους κυρίους Λυκοστράτη Βασίλη και Θεοδωρίδη Κυριάκο που είναι δίπλα μου από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρα το περιστατικό. Επισης την κα Τζημα Συρμουλα , Αντιδημαρχο και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΠΑ  για την τηλεφωνική επικοινωνια , καθώς ήταν απουσα στο προαναφερθέν Δ.Σ. 

Στο δια ταύτα αναρωτιέμαι : αν αποδέκτης τέτοιας συμπεριφοράς ήταν οποιοσδήποτε  άλλος ή οικείο του πρόσωπο , πολλώ μάλλον  γυναίκα,  θα δεχόταν τη συγκάληψη ή την πλήρη απαξίωση από οπουδήποτε και αν προέρχεται ?

Με τιμή

 Παπαδοπούλου Κωνσταντία 

Συμβολαιογράφος Βέροιας

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή