Γράφει η Ολυμπία Μπέτσα*:

Τη σπονδυλωτή παράσταση Αρκάς «Εκτός ελέγχου» είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλοθεάμον κοινό της Ημαθίας το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2022 στο θερινό Δημοτικό θέατρο Νάουσας. 

Οι θεατές απόλαυσαν διασκευασμένα αποσπάσματα από τις επιτυχίες του Αρκά ο Ισοβίτης, Για κανονικά μαλλιά, Το σπουργίτι, Η ζωή μετά, και Καστράτο σε μια παράσταση που δεν ξεκίνησε δυναμικά, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις στην πορεία.

Παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος να μεταγραφεί η γελοιογραφία στο θεατρικό σανίδι και από στατικός αφηγηματικός λόγος να αποκτήσει κίνηση, δυναμισμό και να αποτελέσει θεατρικό αφήγημα που αξιοποιεί όλες τις αισθήσεις, το σκηνικό αποτέλεσμα αντάμειψε την όλη προσπάθεια των συντελεστών της παράστασης. Πραγματικές, αλλά και φανταστικές – φιλοσοφικές (μεταθανάτιες) αναζητήσεις και βαθύτερα μηνύματα μεταφέρθηκαν στους θεατές μέσα από τον ελλειπτικό και συγκρουσιακό λόγο που διαμορφώνουν οι χαρακτήρες των έργων στις διάφορες διαπροσωπικές σχέσεις. 

Αγαπημένοι ήρωες όπως: ο Ισοβίτης και ο κόμης Μοντεκρίστο, η κυρία Μαρίκα κι η κυρία Ιουλία στο κομμωτήριο, ο Καστράτο, η Λουκρητία και η κυρία τους, το σπουργίτι κι ο πατέρας του, η ψυχή του πεθαμένου, ο άγγελος, αλλά κι ο διάβολος ενσαρκώθηκαν με επιτυχία ενώπιον του κοινού που γέλασε και χειροκρότησε τους ηθοποιούς του θιάσου. Ο Σωτήρης Καλυβάτσης με το εξαιρετικό του υποκριτικό ταλέντο απογείωσε την παράσταση, ενώ πολύ καλός σε νευραλγικούς ρόλους ήταν κι ο Γιώργος Γαλίτης. Επίσης, έπαιξαν οι ηθοποιοί Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Αγοράς, Παντελής Καναράκης και τα παιδιά: Αθηνά Τριπόδη και Μανώλης Γκίνης.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης:

Συγγραφέας: Αρκάς

Σκηνοθεσία- Διασκευή : Δημήτρης Αγοράς

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Τριπόδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Εικαστική επιμέλεια: Θανάσης Κόκκας

Creative Agency: Gridfox

Παραγωγή: Μέθεξις

* Η συνεργάτιδα του InVeria.gr Ολυμπία Μπέτσα είναι φιλόλογος, Msc στις Πολιτισμικές Σπουδές

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή