Ξανά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, εκπροσωπώντας τους Ημαθιώτες αγρότες που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Ιουλίου και ζητώντας να ικανοποιηθεί το αγωνιώδες αίτημά τους για δίκαιη αποζημίωση για τις απώλειες που υπέστησαν. 

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας του Τάσου Μπαρτζώκα, μετά και τις συνεχόμενες  επικοινωνίες με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, να δοθεί λύση στο μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο Βουλευτής γνωστοποίησε στον Υπουργό την υφιστάμενη κατάσταση, τονίζοντας του ότι οι παραγωγοί που ανέμεναν να συγκομίσουν την παραγωγή τους, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, καθώς τα προϊόντα τους έχουν υποστεί αλλοιώσεις σε τέτοιο βαθμό, που καθίστανται επί της ουσίας μη εμπορεύσιμα.

Ως εκ τούτου, κάλεσε τον Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες, ζητώντας ταχύτατα στοιχεία από τον ΕΛΓΑ, για αξιολόγηση της ζημίας. Ζήτησε να υπάρξει δειγματοληπτικός έλεγχος των ζημιών στις συγκεκριμένες ποικιλίες που ήταν προς συγκομιδή, ώστε μετά την καταγραφή να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της εξεύρεσης του χρηματοδοτικού εργαλείου, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος την αγροτών. Όπως δήλωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας «καθίσταται απαραίτητο να αποζημιωθούν οι αγρότες μας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί».

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι προσπάθειες του Βουλευτή θα εντατικοποιηθούν, με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή