ΔΤ από Δ. Βέροιας: Με την υπ. αριθμ. 243.3.2/2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε ένταξη της χρηματοδότησης της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Βέροιας», στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ».

Η δράση περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τέσσερις (4) κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βέροιας, και συγκεκριμένα:

1. Στο Ο.Τ.708 της πόλης της Βέροιας στην περιοχή Εργοχωρίου, συνολικής έκτασης  5.943m2. 

2. Στο Ο.Τ. 62 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου συνοικισμού Μακροχωρίου, αρ. οικόπεδου 398, συνολικής έκτασης 1.451 m2.

3. Στο Ο.Τ. 67 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου συνοικισμού Αγίου Γεωργίου, αρ. οικόπεδου 467, συνολικής έκτασης  2.578 m2.

4. Στο Ο.Τ. 6 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου συνοικισμού Διαβατού, αρ. οικοπέδου 36, συνολικής έκτασης  1.150 m2.

Στόχος είναι η αναβάθμιση των υπαρχόντων κοινοχρήστων χώρων σε σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. 

Οι χώροι θα περιλαμβάνουν όργανα υπαίθριας άσκησης για τις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες είναι σχεδιασμένοι, καθιστικά σε καίριες θέσεις για την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό κλπ. 

Ειδικότερα στην περιοχή Εργοχωρίου δημιουργείται ο πρώτος ολοκληρωμένος χώρος άσκησης και αναψυχής για άτομα με ειδικές ανάγκες όλων των ηλικιών.

Προβλέπεται η τοποθέτηση οργάνων υπαίθριας άσκησης «Έκτασης χεριών», «Έλξεων πλάτης», «Πιέσεων ώμων» και «Περιστροφής δίσκων» για την άσκηση ενηλίκων ΑΜΕΑ και πλήθος εξοπλισμού για την  άσκηση και αναψυχή ανηλίκων ΑΜΕΑ, όπως Μύλος, τραμπάλα, κούνιες, πάνελ δραστηριοτήτων, όλα κατάλληλα για ΑΜΕΑ αλλά και Σύνθετο με δραστηριότητες, το οποίο θα διαθέτει πλατφόρμα με ράμπες πρόσβασης για αναπηρικά αμαξίδια.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 259.016,78€.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή