Δελτίο Τύπου: Το Δασαρχείο Νάουσας επισκέφθηκε την Τετάρτη  13 Ιουλίου η κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και συναντήθηκε με τον  Δασάρχη κ. Παπαγεωργίου Γεώργιο και τον δασολόγο κ. Μπιτέρνα Δημήτριο.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα της υπηρεσίας που αφορούν κυρίως την έλλειψη   μονίμου επιστημονικού προσωπικού, καθώς από τις 30 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνο οι 10, ενώ ο όγκος δουλειάς έχει πολλαπλασιαστεί, αφού στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου εντάχθηκε ο έλεγχος των περιβαλλοντικών μελετών για τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο, καθώς επίσης και  η  αγροφυλακή. 

Εξίσου μεγάλη είναι και η έλλειψη εποχιακών εργαζομένων για την δασοπροστασία, αφού από 35 εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί κανείς,  με αποτέλεσμα τη δυσκολία λειτουργίας του εκτροφείου . Σημαντικό επίσης πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη μεταφορικών μέσων , αφού το μόνο αυτοκίνητο που διαθέτει το Δασαρχείο είναι αυτό που προμηθεύτηκε η υπηρεσία με παρέμβαση της κ. Καρασαρλίδου κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ζητήθηκε η αποφασιστική παρέμβαση της πολιτείας για την μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, καθώς πέρα από την πιθανότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων , όπως πρόσφατα συνέβη στο Κιλκίς, το Δασαρχείο δέχεται μεγάλη πίεση από τους αγρότες της Νάουσας για την ζημιά που υφίστανται από τον μεγάλο πληθυσμό των ημίαιμων αγριόχοιρων. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή