Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη: Σε μία πλημμυρισμένη από ενεργούς πολίτες κεντρική αίθουσα του κινηματογράφου Star στη Βέροια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τα Ελληνοτουρκικά, που διοργάνωσε χθες (Πέμπτη 7 Ιουλίου) ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με ομιλητές τρεις εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, στρατιωτικής, επιστημονικής και δημοσιογραφικής κοινότητας της χώρας μας και βαθείς γνώστες των ελληνοτουρκικών θεμάτων, τον Στρατηγό ε.α. και πρώην Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Βουλευτή ΝΔ κ. Δημήτρη Καιρίδη και τον Δημοσιογράφο και Βουλευτή ΝΔ κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο και συντονίστρια την Δημοσιογράφο κυρία Κέλλυ Κοντογεώργη, το κοινό είχε τη δυνατότητα όχι μόνο να απολαύσει ιδιαίτερα στοχευμένες τοποθετήσεις αλλά και να συμμετέχει και το ίδιο σε μία γόνιμη συζήτηση με ερωτήσεις που μπορούσε να θέσει στο πάνελ.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η αθρόα προσέλευση του κόσμου τον γεμίζει ικανοποίηση και δικαιώνει τις σκέψεις ότι οι πολίτες της Ημαθίας δικαιούνται, προσδοκούν αλλά και αγκαλιάζουν κάθε σοβαρή, υπεύθυνη, άμεση και πολύπλευρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα πρώτης γραμμής, πολλώ δε μάλλον για όσα αφορούν τα εθνικά μας θέματα, για τα οποία ο τόπος μας έχει μέσα στον χρόνο δώσει αίμα και ψυχή.

Υπογράμμισε δε ότι νιώθει πολύ συγκινημένος καθώς η εκδήλωση έγινε σε μία ημέρα με τεράστιο συμβολισμό για την παράταξη της ΝΔ καθώς συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τον θρίαμβο στις εκλογές του 2019. 

«Ένας θρίαμβος που οδήγησε στην σταδιακή μεταμόρφωση της χώρας μας από κράτος – «μαύρο πρόβατο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία χώρα πρωταγωνίστρια, με ισχυρούς συμμάχους, πολλαπλάσια αποτρεπτική ισχύ, σημαντική φωνή και γεωπολιτικό ρόλο, μία χώρα που δεν δέχεται υποδείξεις αλλά συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις. Αλλά και από κράτος – ουραγό της ανάπτυξης και έρμαιο του λαϊκισμού, σε μία χώρα με σημαντική οικονομική και επενδυτική δυναμική, θωρακισμένους θεσμούς,  προσηλωμένη

• στην διαρκή στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων τμημάτων της

• αλλά και στην ανάταση της υγιούς και καινοτόμας εμπορικής, επαγγελματικής, αγροτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας σε καιρούς δύσκολους, αρχικά λόγω της πανδημίας και στη συνέχεια λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.», τόνισε χαρακτηριστικά

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της δικής του πολιτικής πορείας αυτά τα 3 χρόνια, ο κ. Τσαβδαρίδης επισήμανε ότι όχι μόνο προσπάθησε να τιμήσει τον ρόλο που οι πολίτες της Ημαθίας του ανέθεσαν, αναδεικνύοντας προβλήματα της περιοχής και διεκδικώντας λύσεις σε αυτά στα κέντρα των αποφάσεων αλλά παράλληλα προσπάθησε να αναδείξει και να υπερασπιστεί με όσο το δυνατόν πιο εύγλωττο, σαφή και δυναμικό τρόπο τις θέσεις της πατρίδας μας σε όλα τα διεθνή φόρα και σε όλες τις συναντήσεις που είχε και έχει την τιμή να συμμετέχει, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως σημείωσε, η θητεία του κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του διαδρομής σε θέσεις με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής  Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ως Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς αλλά και ως μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τον δίδαξε καλά τη σημασία της εμπεριστατωμένης, της διαρκούς και της ψύχραιμης έκθεσης των θέσεων αλλά και των κόκκινων γραμμών της χώρας τόσο σε φίλους και εταίρους όσο και σε άσπονδους φίλους ή σε παραδοσιακούς ταραξίες, όπως ο εξ ανατολών γείτονας.

Ένας γείτονας, «ο ηγέτης του οποίου, στριμωγμένος δημοσκοπικά και σε αδιέξοδο από την μεγεθυμένη οικονομική δυσχέρεια στο εσωτερικό και την εντεινόμενη περιθωριοποίησή του στο εξωτερικό, έχει απογειώσει την οξύτητα αλλά και τη θρασύτητα τόσο στη ρητορική του όσο και επί του πεδίου, προσπαθώντας να δημιουργήσει εξωτερικούς εχθρούς» τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας.

Η Ελλάδα όμως της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι η Ελλάδα του κυρίου Τσίπρα, ανέφερε ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα της διακυβέρνησης της ΝΔ ύψωσε το ανάστημά της προστατεύοντας τα σύνορα της πατρίδος μας που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020, «έκοψε τον αέρα» στις Τουρκικές ονειρώξεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας» στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2020 στο Αιγαίο, οριοθέτησε την ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, ως ηχηρή απάντηση στο προκλητικό και παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, προχώρησε σε αμυντικές συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, αναβάθμισε περαιτέρω τις συμμαχικές σχέσεις της με το Ισραήλ και τις χώρες του Αραβικού κόσμου.

«Απέναντι σε κάθε προσπάθεια αναθεωρητισμού και μάλιστα επεκτατικού από την Τουρκία ή από όποιον άλλον επίβουλο, η Ελλάδα μας, θα σταθεί απέναντι, συσπειρωμένη, αποφασισμένη, ισχυρή. Οι ανιστόρητες αξιώσεις του κ. Ερντογάν με σκοπό την ανατροπή του status quo στην περιοχή μας, με ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, δεν θα περάσουν» σημείωσε με έμφαση.

Από την πλευρά τους, οι ομιλητές της εκδήλωσης στις τοποθετήσεις τους ανέλυσαν μία σειρά πτυχών των ελληνοτουρκικών σχέσεων, παρέθεσαν τις εξαιρετικά επιτυχημένες, ταχύτατες και αποφασιστικές πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης που βελτίωσαν θεαματικά την αποτελεσματικότητα της άμυνας και της διπλωματίας μας, στηλίτευσαν την ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διαβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα έχει και το κατάλληλα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, και τα πιο δυναμικά εργαλεία και τις πιο επικαιροποιημένες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλίσει την αποτρεπτική της ισχύ, να επικοινωνεί με ψυχραιμία και σοβαρότητα τις δίκαιες θέσεις της στη διεθνή κοινότητα αποδομώντας παράλληλα συνεχώς τις αίολες τουρκικές διεκδικήσεις και να αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης αλλά και διαλόγου στην κοινωνία των Εθνών.     

Την εκδήλωση του κ. Τσαβδαρίδη χαιρέτησαν με βίντεο που απέστειλαν τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή