Από το Δήμο Βέροιας: Εκδήλωση ενημέρωσης των επαγγελματικών φορέων σχετικά με τις προοπτικές από την πιστοποίηση του εμβληματικού γλυκού «Ρεβανί Βεροίας» ως προϊόν ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), πραγματοποίησαν την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 ο Δήμος Βέροιας και το Τμήμα Τουρισμού. 

Την εκδήλωση καλωσόρισε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον θετικό αντίκτυπο μιας τέτοιας πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι προοπτικές από την ένταξη του γλυκού «Ρεβανί Βεροίας» στα Προστατευόμενα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης, οι προδιαγραφές και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την ένταξη, ενώ ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν προτάσεις και προβληματισμοί για το θέμα.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Τάσο Ζαφειρίδη, Προϊστάμενο του Τμήματος Ενημέρωσης Επενδυτών και Επικοινωνίας του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την κα Ταξιαρχούλα Μάργα από την Ανάδοχο εταιρία του Προγράμματος Aliment Lab, τον κ. Κώστα Κιλτίδη, Πρόεδρο Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΚΜ και τον σεφ Γιώργο Παλησίδη, καθηγητή γαστρονομίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ημαθίας, της Ο.Ε.Β.Β., του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ – Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης, της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, του Συλλόγου Γευσιγνωσίας – Γαστρονομίας Ν. Ημαθίας «Ο Κάρανος», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς», ενώ το Δ.Σ. του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας παρέστη σύσσωμο, αγκαλιάζοντας την πρωτοβουλία.

Στη εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας, κ. Γιώργος Τσιλογιάννης και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Άγγελος Τόλκας ενώ την πρωτοβουλία χαιρέτισαν με επιστολές τους ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Αναστάσιος Μπαρτζώκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης.

Όλοι οι συμμετέχοντας μίλησαν με θερμά λόγια για την εν λόγω πρωτοβουλία που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στον Δήμο Βέροιας.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κύριος Λάζαρος Ασλανίδης θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στην εσπερίδα αλλά και όσους στηρίζουν την κίνηση αναγνώρισης του γλυκού «Ρεβανί Βεροίας» ως προϊόν ΠΓΕ.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή