HAMLET

“…τίποτα από μένα δεν φαίνεται…”

Έναρξη

Το 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας διανύει ήδη τις πρώτες ημέρες του. 54 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχουν ως μαθητές, με κατεύθυνση τη σκηνοθεσία ή την υποκριτική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται  στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας. Το Σχολείο Σκηνοθεσίας επιστρέφει για 3η χρονιά με στόχο να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο ώστε να λειτουργήσουν τρεις κύκλοι μαθημάτων και να δοθεί έμφαση στα εξής: την πρακτική εφαρμογή της μεθόδου εργασίας, τη συνεργασία με τους ηθοποιούς, τον κώδικα δεοντολογίας και τη δημιουργική επικοινωνία με το κοινό.

Θεματική

Η τρίτη χρονιά του Σχολείου μας βρίσκει αντιμέτωπους με τις κοινωνιολογικές επιπτώσεις της πανδημίας και με μια εμπόλεμη πραγματικότητα. Είναι η στιγμή να δούμε με ποιον τρόπο η κοινωνική διάσταση της τέχνης του θεάτρου μπορεί να σταθεί απέναντι στους ηθικούς τριγμούς της κοινωνίας. Να δούμε πώς η δύναμη του λόγου, βασικού πυλώνα της θεατρικής δράσης,  μπορεί να αποτελέσει έναν πυλώνα ηθικής των ανθρώπων. Έτσι λοιπόν, επιλέγουμε να εργαστούμε με οδηγό τον Άμλετ του Σαίξπηρ, ώστε να ερευνήσουμε τα παραπάνω ζητήματα. Ο σαιξπηρικός ήρωας, κατά τη διάρκεια ενός επεκτατικού πολέμου στην Δανία, βιώνει την απόλυτη ηθική κατάπτωση και πασχίζει να κρατήσει ακέραιο τον εαυτό του. Μήπως τελικά αυτή η προσπάθεια είναι που δημιουργεί έναν καλλιτέχνη; 

Διδάσκοντες

Στο 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας θα διδάξουν οι: Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Καραγιάννη, Γεωργία Μαυραγάνη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Χάρης Πεχλιβανίδης, Ελεάννα Τσίχλη, και θα πραγματοποιηθεί masterclass από τους Όλγα Ντέντα και Φάνη Σακελλαρίου.

Χρονική διάρκεια

Από Κυριακή 3 Ιουλίου έως και Σάββατο 16 Ιουλίου 2022. 

Διοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού  –  Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας  σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή