Ευχαριστήρια Επιστολή του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας: “Με τον Μεγάλο Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου, ολοκληρώθηκαν τα ΚΗ΄ Παύλεια, τα οποία διοργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη προκειμένου να τιμήσει για ακόμη μία χρονιά τον Ιδρυτή και Διδάσκαλο της Απόστολο Παύλο. 

Αισθάνομαι, λοιπόν, επιτακτική την ανάγκη να εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου και την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας σε όλους όσους κοπίασαν για τη φετινή διοργάνωση και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ολόκληρου του μήνα που η Ιερά μας Μητρόπολη αφιερώνει στον πρωτοκορυφαίο Απόστολο. 

Ευχαριστώ θερμά τον Ιατρικό, τον Οδοντιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο του Νομού μας και το Περιφερειακό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας καθώς και όλους τους ελλογιμωτάτους Ιατρούς που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις της 4ης Ιατρικής Εβδομάδος προς τιμήν του Αγίου Λουκά, που έλαβε χώρα τις πρώτες μέρες του Ιουνίου στο πλαίσιο των Παυλείων. 

Ευχαριστίες οφείλονται στην Αγιορετική Εστία, στον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας, στον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός», στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας και στον Σύλλογο Αποφοίτων της Αθωνιάδος Σχολής οι οποίοι συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές σε διάφορες εκδηλώσεις καθώς και σε όλους τους συλλόγους και φορείς πού στήριξαν τη φετινή διοργάνωση. 

Με ευγνωμοσύνη επιθυμώ να αναφερθώ και σε όλους τους εισηγητές που ομίλησαν στις διάφορες ημερίδες και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια όλου του μήνα των Παυλείων καθώς και στις εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση κρίσεων». Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στα μέλη της Επιστημονικής και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. 

Παράλειψη θα ήταν αν δεν ευχαριστούσα όλα τα μουσικά σχήματα και τα χορωδιακά σύνολα που λάμπρυναν τις φετινές εκδηλώσεις. Ευχαριστώ τους μουσικούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη και τη Μαίρη Δούτση, τον Βυζαντινό Χορό Ψαλτριών «Αι Άδουσαι», τη Χορωδία «Μουσική Πολυφωνία», την Μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Βεροίας, τους καθηγητές του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σύλλογο Ιεροψαλτών και όλους τους Ιερείς και Ιεροψάλτες που συμμετείχαν στις λατρευτικές ευκαιρίες των ΚΗ΄ Παυλείων. 

Θερμότατες ευχαριστίες οφείλει η Ιερά μας Μητρόπολη στον Δήμο Βεροίας για τη συνδιοργάνωση και τη διάθεση των πολιτιστικών χώρων για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών, στις διάφορες Ενορίες και Ιερές Μονές που φιλοξένησαν τα φετινά Παύλεια καθώς και σε όλους τους υπευθύνους και υπαλλήλους των χώρων, στη Διεύθυνση και το προσωπικό της ΚΕΠΑ Βεροίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Βεροίας, την Τροχαία και τον Στρατό που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις. 

Επίσης, πολλές ευχαριστίες αξίζουν και στους δημοσιογράφους του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, στις διευθύνσεις των εφημερίδων και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε που πρόβαλλαν και κάλυψαν τη φετινή διοργάνωση. 

Τέλος, επιθυμώ να ευχαριστήσω εκ καρδίας τον ευσεβή κλήρο, τους άρχοντες και τον λαό της Ημαθίας που μέσα από τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις των ΚΗ΄ Παυλείων απέδειξε ακόμη μία χρονιά τον σεβασμό και την αγάπη του στον Απόστολο Παύλο.  

Εύχομαι πατρικά, ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Παύλου να χαρίζει τα προς σωτηρία αιτήματα και να ευλογεί το ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας.”

Μετ’ ευχών εν Κυρίῳ και ευγνωμοσύνης 

Ὁ Μητροπολίτης 

† Ὁ Βεροίας, Ναούσης καὶ Καμπανίας Παντελεήμων 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή