Αρχική Ροή Ειδήσεων Απινιδωτές στα κτίρια των υπηρεσιών της ΠΕ Ημαθίας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη...

Απινιδωτές στα κτίρια των υπηρεσιών της ΠΕ Ημαθίας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, προχωράει στην αγορά τεσσάρων απινιδωτών που θα τοποθετηθούν στα δημόσια κτίρια των υπηρεσιών της, θωρακίζοντας την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση τόσο των πολιτών, όσο και των δημοσίων υπαλλήλων σε οξύ καρδιολογικό περιστατικό. Οι απινιδωτές αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο στην αλυσίδα  αντιμετώπισης ενός καρδιακού επεισοδίου και η χρήση τους είναι απλή.

Παράλληλα προχώρησε στην πραγματοποίηση ειδικού σεμιναρίου Βασικής Υποστήριξης Ζωής για το προσωπικό της,  το  οποίο πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου, στο χώρο του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, με τους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕRC): Κούτλα Γεωργία, Τσιρανίδου Γεωργία, Χρυσοστομίδου Μαρία, Γιαννακοβίτη Δημήτρη, και Ντόσκου Αγγέλα, καθώς και τον Διευθυντή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, κ. Ουσουλτζογλου Νικόλαο, τους οποίους ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία και την προσφορά τους σε αυτή την προσπάθεια. Η ευαισθητοποίηση του προσωπικού για την απόκτηση του τίτλου του ανανήπτη ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Κώστα Καλαϊτζίδη και της Π.Ε. Ημαθίας αποτελεί καινοτομία σε επίπεδο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχος εξοπλισμός σε άλλες δομές της Περιφέρειας και είναι μια σύγχρονη και πρωτοπόρα προσπάθεια αντιμετώπισης κρίσιμων περιστατικών, μαζί με την συνεχόμενη εκπαίδευση του προσωπικού της Περιφέρειας, που μπορεί να λειτουργήσουν καθοριστικά στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής των πολιτών.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή