Δ.Τ. από το Βουλευτή της ΝΔ Τάσο Μπαρτζώκα: Τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για τους καλλιεργητές συγκεκριμένων ποικιλιών πυρηνόκαρπων που βρίσκονται εκτός Κανονισμού και επλήγησαν από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις του Ιουνίου, ζήτησε ο Τάσος Μπαρτζώκας στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ, μεταξύ της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων, των Βουλευτών Πέλλας και του Υπουργού κ. Γεωργαντά.

Στη συζήτηση ο Βουλευτής έθεσε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, τονίζοντας ότι πολλοί αγρότες είναι σε απόγνωση, καθώς έχουν καταβάλλει αυξημένα έξοδα παραγωγής και συγκομιδής για τα προϊόντα τους, τα οποία, σύμφωνα και με την εκτίμηση του ΕΛΓΑ, έχουν υποστεί ζημία που ξεπερνά το 70%, χωρίς να υπολογισθεί και η απώλεια από τα προϊόντα που κρίθηκαν εξαρχής ακατάλληλα για πώληση, λόγω των έντονων αλλοιώσεων.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας υποστηρίζει τη θέση για ενεργοποίηση του νόμου για κρατικές ενισχύσεις λόγω θεομηνίας, ο οποίος κινητοποιεί αποζημιώσεις στη βάση της στρεμματικής ενίσχυσης, δηλώνοντας ότι «το ποσό πρέπει να είναι γενναίο, δεδομένης της συγκυρίας». Την ίδια θέση στηρίζει και η Διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα, δηλώνοντας την εξαρχής δεκτικότητα του. Ως εκ τούτου, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται εν ευθέτω χρόνο, καθώς θα έχουν οριστικοποιηθεί και οι εκτιμήσεις για τις συνολικές απώλειες από το καιρικό φαινόμενο.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή