Δ.Τ.: Πριν τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, την επισιτιστική κρίση, την εισβολή των Τούρκων και τις εκλογές, θα πεθάνουμε όπως θέλουμε εμείς… από τα γέλια!!! 

Όλοι και όλες πάμε για «Group Therapy». 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και φέτος το καλοκαίρι, είναι εδώ. 

Παρόν, με συνέπεια και συνέχεια, στα πολιτιστικά και δη θεατρικά δρώμενα. 

Φέτος το καλοκαίρι, θα βάλει τη σφραγίδα του με την παράσταση – κωμωδία, παραγωγής του, «Group Therapy».

Το  «Group Therapy»  γράφτηκε το 2019 και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη.

Σε ένα κόσμο που δεν μπορεί να συνέλθει από τις απανωτές κρίσεις (μνημόνια, πανδημία, πόλεμος, ακρίβεια, φτώχια και ανεργία), οι άνθρωποι γίνονται ανασφαλείς, φοβικοί, επιθετικοί και οι μόνοι που χαίρονται είναι οι …ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι που βλέπουν τα ιατρεία τους συνεχώς … sold out!!!

Η νέα, ανατρεπτική κωμωδία «Group Therapy» της Πένυς Φυλακτάκη, μας καλεί σε μια… αποτοξίνωση γέλιου, για να ανακαλύψουμε, πως φόβοι και ανασφάλειες  εξαφανίζονται, μόνο αν τις κοιτάξουμε κατάματα σαν να είναι κιόλας παρελθόν.

Δυο τύποι που δεν θα βρίσκονταν, υπό κανονικές συνθήκες, ποτέ στον ίδιο χώρο μαζί, συναντιούνται με την γραμματέα μιας κορυφαίας ψυχολόγου στο ιατρείο της και τότε γίνεται το …σώσε!!!

Η συνύπαρξή τους στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου, οι διαφορετικές ανάγκες, οι επιθυμίες και τα θέλω τους, δημιουργούν μια χιονοστιβάδα κωμικών και δραματικών καταστάσεων που εναλλάσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Καταστάσεις γνώριμες, που τις συναντούμε πολύ συχνά στον περίγυρο μας, και πολλές φορές, ακόμα και μέσα μας.

Γελάω σημαίνει μπορώ να πάρω απόσταση και να δω τον κόσμο σαν να βρίσκομαι έξω από αυτόν. Να βγω από μια κατάσταση και να την αντιμετωπίσω με την ψυχολογία νικητή.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Στο ιατρείο της ψυχολόγου, ο Κλεομένης Πρόβουλος, διευθυντικός στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής, διεκδικεί εκτάκτως προτεραιότητα στη λίστα των ραντεβού, γιατί κάτι κοσμοϊστορικό του έχει συμβεί. Από την άλλη ο Τσάκι, youtuber, influencer, tiktoker και λαμόγιο κάθε ειδικότητας, βρίσκεται ήδη εκεί ως δήθεν ασθενής, για να προσεγγίσει ερωτικά την Τζίνα, την γραμματέα της ψυχολόγου, που την παρακολουθεί κρυφά εδώ και καιρό.

Ποιος θα ξεφορτωθεί ποιον; Ποιος είναι «καλά» και ποιος είναι «ασθενής» τελικά; Πόσο εύκολα ξεχωρίζεις το «πρέπει» από το «θέλω», όταν για χρόνια βαφτίζεις το ένα με το όνομα του άλλου; Και αν σβήσεις τις διαχωριστικές γραμμές και τις ετικέτες που σου έχουν φορέσει, τι μένει; Στο Group Therapy, δύο άντρες από διαφορετικούς κόσμους παλεύουν ο καθένας για τη δική του ετικέτα στο γραφείο μιας ψυχολόγου και μας παρασύρουν σε μια πτώση μέσα σ’ ένα σύμπαν γέλιου, με μοναδικό αλεξίπτωτο το «μαζί», παρά τις διαφορές και το σβήσιμο της γραμμής ανάμεσα μας. Έστω και με το χέρι!

Βέροια, Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»

Δευτέρα 4 Ιουλίου ώρα 9:15 μ.μ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Πένυ Φυλακτάκη 

Σκηνοθεσία, Φωτισμοί: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Σκηνικά – Κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δανάη Σταματοπούλου

Βοηθός Σκηνικών – Κουστουμιών: Δώρα Γαζή

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Δημιουργικό αφίσας: Βαγγέλης Παπαστάμκος

ΠΑΙΖΟΥΝ 

Χρήστος Ευθυμίου

Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Δανάη Σταματοπούλου

Δημήτρης Συνδουκάς

Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές της Ελισάβετ Μουτάφη και της Βίβιαν Κοντομάρη  

Διάρκεια παράστασης : 80’ λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων:  

-Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας 23310 78100 

– Μεζεδοπωλείο «Στάσου Μύγδαλα» 

– Βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο»  2331024612

– Καφέ ΜΠΡΙΚΙ  2331020201

Τιμή προπώλησης: 10€ 

Εισιτήρια στο ταμείο του Θεάτρου:

-15 € Κανονικό

-10 € Μειωμένο (Μαθητές, Φοιτητές Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Αμεα)*

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

*(Είναι υποχρεωτική η επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού τόσο κατά την αγορά την εισιτηρίου, όσο και κατά την είσοδο στον χώρο της παράστασης.)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή