ΔΤ από πρ. βουλευτή Ημαθίας Φρ. Καρασαρλίδου: Η κακοκαιρία “GENESIS” που έφερε από την Πέμπτη 9 Ιουνίου ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε όλη την Ελλάδα δεν άφησε χωρίς καταστροφές και τον νομό Ημαθίας. 

Σε επίσκεψη της την Δευτέρα 13/6 στην περιοχή της Νάουσας, η κ. Φρόσω  Καρασαρλίδου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Νάουσας κ. Μάκη Αντωνιάδη και τον ταμία κ Σιδέρη Γιώργο και επισκέφθηκε χωράφια με κεράσια και ροδάκινα.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ποικιλίες που συγκομίζονται  τώρα σε όλο τον Νομό και την  περιοχή Νάουσας, κυρίως τα κεράσια με το σκάσιμο λόγω της βροχής αλλά και τα νεκταρίνια με σκουριές. 

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά προκλήθηκε απόλυτη καταστροφή σε όλες τις καλλιέργειες , όπου χτύπησε το χαλάζι.

Επειδή όλες οι παραπάνω ζημιές καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ και σήμερα θα βγουν κλιμάκια για προεπισκόπηση των καταστροφών ζητάμε:

Να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες των προεπισκοπήσεων και της αποστολής γεωπόνων- εκτιμητών, ώστε οι εκτιμήσεις να ξεκινήσουν αμέσως και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ στην άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού  Γεωπόνων, λόγω των μεγάλων διαστάσεων της καταστροφής τοπικά και πανελλαδικά .

Να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύψει με δίκαιες αποζημιώσεις τους αγρότες.

Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τους πληττόμενους αγρότες, αφού για πολλοστή συνεχή χρονιά βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ ήδη έχουν καταβάλει όλα τα έξοδα για την καλλιέργεια. Είναι πλέον θέμα επιβίωσης για τον αγροτικό κόσμο!

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή