Αρχική Ροή Ειδήσεων Φυλάκιση για παράνομες συνταγογραφήσεις σε γιατρό που υπηρετούσε ως Επιμελητής Β’ στο...

Φυλάκιση για παράνομες συνταγογραφήσεις σε γιατρό που υπηρετούσε ως Επιμελητής Β’ στο Πλατύ Ημαθίας

Στη φυλακή θα βρεθεί ένας γιατρός που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών κατηγορούμενος ότι εμπλέκεται σε κομπίνα με μαϊμού-συνταγογραφήσεις, προκαλώντας στο ΕΟΠΥΥ ζημιά που ξεπερνά τις 480.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον έκρινε ένοχο για ψευδή βεβαίωση, συνέργεια σε απάτη – πράξη που συνδέεται με τη φερόμενη δράση φαρμακοποιού μέσω της οποίας προέκυψε ότι εκτελούνταν οι συνταγές – και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, ωστόσο τώρα καλείται να εκτίσει την ποινή του.

Ο γιατρός κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το διάστημα 2007-09, κατά το οποίο ο ίδιος ήταν διορισμένος ως Επιμελητής Β’ σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ στο Πλατύ Ημαθίας. Μάλιστα το φαρμακείο από το οποίο φέρεται να εκδίδονταν οι συνταγές βρίσκεται σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από το περιφερειακό ιατρείο όπου υπηρετούσε το επίμαχο διάστημα ο γιατρός.

Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε περισσότερες από 1.500 συνταγές, που αφορούσαν πανάκριβα φάρμακα, την αγορά των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, τα φάρμακα αυτά φέρεται πως γράφονταν σε ΑΜΚΑ ασθενών, τους οποίους ο κατηγορούμενος γιατρός προέκυψε πως δεν είχε εξετάσει ποτέ και για παθήσεις που δεν είχαν καν.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή