Την Τρίτη 7 Ιουνίου το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΚΗ´ Παυλείων, πραγματοποιήθηκαν στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών στη Βέροια τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης της Αγιορειτικής Εστίας με τίτλο: «ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ: Πορεία προς την ελευθερία».

Στην αρχή απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Διευθυντής του φορέα «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» κ. Ιωάννης Ναζλίδης και ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιος Ντούρος.

Ακολούθησε ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως Βεροίας Αρχιμ. Πορφύριο Μπατσαρά με θέμα: «Μύρο Νεομαρτύρων».

Στην έκθεση παρουσιάζονται σύγχρονα έργαδιαφόρων τεχνοτροπιών, όπως ακουαρέλες, αυγοτέμπερες, χαρακτικά, ψηφιακή ζωγραφική κ.α. με Αγίους Νεομάρτυρες που μαρτύρησαν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απένειμε τα αναμνηστικά των «ΚΗ´ Παυλείων» στους συντελεστές της εκδήλωσης εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμμετοχή τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου με ώρες λειτουργίας 10.00 με 13.00  και 18.30 με 21.30.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή