Του Θανάση Γικόνογλου: “Στην ζωή πολλοί επιλέγουν να ζουν με αξιακούς κώδικες, άλλοι  πάλι επιλέγουν να μετρούν την «αξία» των πραγμάτων σε ευρώ. Για τους δεύτερους, που δυστυχώς ζουν και δρουν ανάμεσά μας, θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης αναφοράς. Για αυτούς που επιλέγουν όμως τις «αξίες», πολιτικές, κοινωνικές, οικογενειακές, αλλά και εθνικές, θα μπορούσε να πει και να γράψει πολλά κανείς. 

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν στην αξία των διαπροσωπικών σχέσεων, πάνω από κάθε άλλον συμφέρον ή σκέψη, είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που τιμούν το πρόσωπο και όχι την καρέκλα στην οποία κάθεται, είμαι από αυτούς που δεν «χαλάω» τις φιλίες και τους φίλους μου, ούτε για τα κόμματα, ούτε για τα αξιώματα, ούτε για τα «καμώματα». 

Ίσως αυτό για κάποιους να είναι ξένο, ίσως οι ανθρώπινες σχέσεις να μην μετρούν για όσους έχουν μόνο στόχο της ζωής τους το πως θα «καβατζωθούν». Για εμάς τους υπόλοιπους όμως υπάρχει ζωή πάνω και πέρα από την μικροπρέπεια των πολιτικών συμφερόντων ή τα μικροπολιτικά συμφέροντα μεγάλων «τενεκέδων». 

Προτιμώ τις αξίες μου να τις υπηρετώ με σθένος και τόλμη, να μην διστάζω να συγκρουστώ με άτομα και συμπεριφορές που απέχουν από το Συναίσθημα, την Ηθική και την Λογική. 

Οι γραφικές καρικατούρες και οι φαιδροί κομματάρχες της φακής μπορεί να κάνουν πολύ θόρυβο, μπορεί καμιά φορά και να γυαλίζουν, αλλά ως γνωστόν ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και οι άδειοι τενεκέδες κάνουν τον περισσότερο θόρυβο. Με αυτούς του «τενεκέδες», των οποίων η υποκρισία είναι τόσο μεγάλη, όχι μόνο δεν αξίζει να παραμένεις δίπλα τους, αλλά και μόνο η σκέψη ότι κάποτε συνυπήρξες μαζί τους σου προκαλεί δυσφορία. 

Σχετικά με τους «πολιτικούς τενεκέδες» δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου και βασικό μέλημά μας, είναι ένα: Ποιος θα μπορέσει τελικά να εκφράσει  τον δημοκρατικό κόσμο, ποιος θα μπορέσει να εκφράσει την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της χώρας, ποιος θα εκφράσει τους προοδευτικούς πολίτες που «διψούν» για Δημοκρατία, Ισονομία, Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, Πρόοδο, απέναντι στην συντήρηση, τον νεοφιλελευθερισμό, τις «μπίζνες» και τα βολέματα των «ημετέρων»; 

Πρέπει να έχουμε στο νου, και αυτούς να αφουγκραζόμαστε, τους αγνούς ιδεολόγους και προοδευτικούς πολίτες, που εναγωνίως ψάχνουν να βρουν ένα «σπίτι» για να τους καλύψει και να τους εκπροσωπήσει, μετά τις περιπέτειες των τελευταίων ετών και οι οποίοι – δυστυχώς – πέφτουν συνέχεια επάνω σε κλίκες, φατρίες, «μαγαζιά» και «παραμάγαζα». 

Είμαι πεπεισμένος ότι κάποτε θα υπάρξει ο χώρος και οι κατάλληλες συνθήκες που θα βασιστούν στο τρίπτυχο «Συναίσθημα – Λογική – Ηθική». Μέσα από αυτό το τρίπτυχο  θα γεννηθεί το Κίνημα μέσα από τον Λαό, μια πραγματικά ανοιχτή προοδευτική «αγκαλιά», που θα χωρέσει και θα εκφράσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, αυτούς που αποτελούν την λεγόμενη «Δημοκρατική Παράταξη», ενώ παράλληλα μέσα από την πραγματική Αλλαγή που θα έρθει θα αποβάλλουν κάθε «νομενκλάτορα» που φαντασιώνεται οφίτσια και δόξες στο όνομα του Λαού, ενώ στην ουσία κοιτά μόνο την ατομική του πρόοδο (πολιτική και οικονομική)…”

Θανάσης Γικόνογλου

πρ. βουλευτής Ημαθίας

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή