Ο ασβός είναι ένα άκακο θηλαστικό ζώο ή, για την ακρίβεια, ένα πολύ ωφέλιμο ζώο για την πανίδα, καθώς τρώει – μεταξύ άλλων – και ερπετά. Μπορεί να έχει δυσοσμία, αλλά αυτό αφορά το ίδιο το ζώο και την φύση, όχι εμάς τους ανθρώπους… 

Ωστόσο, όπως μας έγραψε ο αναγνώστης μας κ. Ανδράς Κέπας, στέλνοντας και την σχετική φωτογραφία, ένα τέτοιο ζώο εντοπίστηκε νεκρό στην περιοχή της Βίλας Βικέλα, στη Βέροια. 

Στο σχόλιό του γράφει ο αναγνώστης μας:

Επιστρέφοντας από το 2ο ΓΕΛ στην περιοχή Γιοτζαλίκια και συγκεκριμένα στο λόφο της βίλας Βικέλα για να βγω στην διασταύρωση προς Ράχη, αντίκρισα αυτή την εικόνα!! Έχω ακούσει για φόλες στην περιοχή, γεγονός αποκρουστικό, αλλά το να δολοφονείς τέτοιο υπέροχο πλάσμα είναι πέρα κάθε λογικής!!!

Χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τι ακριβώς προκάλεσε την συγκεκριμένη θανάτωση (από ότι φαίνεται πρόκειται όντως για δηλητηρίαση), δυστυχώς, δεν είναι η μόνη περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα με φόλες. Για παράδειγμα, στο Εργοχώρι Βέροιας έχουν γίνει πολλές και επώνυμες καταγγελίες για φόλες, ακόμα και σε οικόσιτα ζώα. 

Και, όπως γράφει ο κ. Κέπας, είναι πέρα από κάθε λογική η δολοφονία ζώων με βασανιστικό τρόπο απλά και μόνο γιατί… μπορούν κάποιοι ασυνείδητοι.
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή