Δ.Τ. από τον ‘Αγγελο Τόλκα Βουλευτή Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Η στέρηση των δικαιωμάτων – ειδικά τη νεολαίας – και οι κρίσεις που δημιουργεί η ίδια η κυβέρνηση σε κρίσιμους τομείς, όπως η εξωτερική πολιτική, η παιδεία, η υγεία και η οικονομία δείχνουν τον δρόμο για απαλλαγή από τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι ξυλοδαρμοί και οι εντάσεις στα πανεπιστήμια είναι ευθύνη της Κυβέρνησης που ενώ άλλαξε το νόμο για το άσυλο κι έφερε την αστυνομία εντός του πανεπιστημίου, οι περιπτώσεις βίαιων επεισοδίων αυξάνονται αντίθετα με ό,τι νόμιζαν ότι θα καταφέρουν στο Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε ο Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Άγγελος Τόλκας, στον τηλεοπτικό σταθμό «ATLAS TV» και στην εκπομπή «Οι απέναντι». Είναι πολιτική επιλογή της ΝΔ να στερούν από το νέο κόσμο τα δικαιώματά του. Και ειδικά το δικαίωμα της εκπαίδευσης. Οι δήθεν άριστοι των ιδιωτικών και ξένων πανεπιστημίων, που έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση τη χώρας, στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων της καθημερινότητας, των οικογενειών που μοχθούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. 

Σε σχέση με της εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική ο Άγγελος Τόλκας τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Αμερική, μίλησε στο Κογκρέσο, απέσπασε χειροκροτήματα αλλά τίποτα χειροπιαστό δεν έφερε στη χώρα. Αντιθέτως μόνο δίνουμε ενώ μας κρύβουν ότι ξαναστείλαμε όπλα στην Ουκρανία χωρίς κανείς να το γνωρίζει.

Για την οικονομία υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σπαταλάει τον δημόσιο πλούτο και αδιαφορεί ότι με αυτή τη συνταγή θα μας ξαναφέρει στη χώρα μνημόνια και επιτήρηση. Στηρίζουν τους λίγους ισχυρούς φίλους τους και δεν θέλουν να ελέγξουν την αισχροκέρδεια στην ενέργεια. Κάθε μέτρο είναι αναποτελεσματικό. Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται δυστυχώς μόνο επιδοματικά και όχι με στρατηγική εκτόνωσης της κρίσης και με δίκαιες και μόνιμες πολιτικές.

Σε ερώτηση για την «μάχη» των κομμάτων του προοδευτικού χώρου ο Βουλευτής σχολίασε ότι οι δημοκράτες, προοδευτικοί ψηφοφόροι δεν είναι ιδιοκτησία κάποιου και κανείς δεν έχει επικυριαρχία επάνω τους. Η πολιτική είναι δυναμική. Τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα αλλάζουν. Οι Έλληνες οδηγούνται στην φτωχοποίηση λόγω της πολιτικής Μητσοτάκη. Δεν είναι τα ξεπερασμένα κόμματα αλλά οι αριστερές πολιτικές σήμερα που θα υπερασπιστούν τους πολίτες και θα τροφοδοτήσουν το νέο αφήγημα της πορείας της χώρας μας. 

Τέλος επανέφερε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα για να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση.  

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή