Δ.Τ. από τη Φρόσω Καρασαρλίδου: Μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί με τις εκρηκτικές αυξήσεις σε πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές που απειλούν τη συνέχιση της αγροτικής παραγωγής, ένα ακόμη πρόβλημα ήρθε να προστεθεί..

Το πρόβλημα της εύρεσης εργατικών χεριών για τον αγροτικό κλάδο, όπως και για τον κλάδο της μεταποίησης, το οποίο απειλεί να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο την αγροτική παραγωγή και φυσικά να μειώσει και άλλο το ήδη χαμηλό αγροτικό εισόδημα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, όπως καταγγέλλουν δεκάδες αγροτικοί σύλλογοι, στο ήδη οξυμένο υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών πρόσθεσε και άλλο με την  τελευταία τροποποίηση του Ν 4915/2022 (άρθρα 94,95,96). Όπου δικαίωμα εργασίας στην αγροτική παραγωγική διαδικασία έχουν μόνο οι περιπτώσεις εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών, ως εποχικοί για 90 ημέρες ή για 9 μήνες με αναγκαστική αποχώρησή τους στη λήξη της προθεσμίας παραμονής τους.

Στον Νομό Ημαθίας υπάρχει ήδη έλλειψη εργατικών χεριών για το μάζεμα των κερασιών. Ρωτάμε λοιπόν την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Πως θα γίνει η συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων του Νομού χωρίς εργατικό δυναμικό;

Πώς θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος των παραγωγών;

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή