Δυναμικά προγραμματίζει να επανέλθει στα Πολιτιστικά Δρώμενα της Ημαθίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας “Ευστάθιος Χωραφάς”, μετά από 2 χρόνια πολιτιστικής… ανομβρίας, λόγω του κορωνοϊού. 

Σε συνέντευξη Τύπου του προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου 2022 παρουσιάστηκε τόσο η εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο των 28ων Παυλείων στο κοιμητήρια της Πατρίδας, όσο και το πλούσιο πρόγραμμα των καθιερωμένων εξαήμερων εκδηλώσεων του Ιουλίου, με αφορμή την εορτή της προστάτιδας του χωριού Αγ. Παρασκευής. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι σχεδιάζεται και μια μεγάλη συναυλία στις αρχές Σεπτέμβρη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν. 

Αρχικά τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, Κώστας Αποστολίδης, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Ιάκωβος Ορφανίδης και Λάζαρος Ασλανίδης, έκαναν ένα σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Καγκελίδης παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις  αναφέρθηκε αρχικά στην εκδήλωση που θα γίνει στις 13 Ιουνίου, στις 20.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο των ΚΗ΄ Παυλείων, σε συνεργασία με την Μητρόπολη και τον Δ. Βέροιας. Η εκδήλωση, που θα αφορά τα ταφικά έθιμα των Ποντίων, θα περιλαμβάνει λαμπαδηδρομία από τον Ναό Αγ. Παρασκευής έως τα κοιμητήρια του χωριού, όπου ο Μητροπολίτης θα τελέσει τρισάγιο, θα υπάρξει ομιλία για τα ταφικά έθιμα, ενώ στο πλαίσιο του δρώμενου, ποντιακές λύρες θα παίζουν πένθιμους σκοπούς και θα υπάρχουν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα, στοιχεία χαρακτηριστικά των ταφικών εθίμων των Ποντίων. 

Στη συνέχεια ο Αντώνης Καγκελίδης αναφέρθηκε στις εξαήμερες εκδηλώσεις στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και συγκεκριμένα από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου 2022. 

Δημοφιλείς καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής θα εμφανιστούν στην σκηνή που θα στηθεί στο γήπεδο της Πατρίδας, ενώ και φέτος οι τιμές θα παραμείνουν στα γνωστά χαμηλά επίπεδα και θα υπάρχουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια των συμμετεχόντων. 

Το πρόγραμμα των εξαήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

21/7: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Μικρασιατική Καταστροφή. 

Μικρασιάτικα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Λένα Χατζηκαμάνου.

Ποντιακο – λαϊκό πρόγραμμα με τους Φ. Κεσαπίδη, Α. Μωυσή, Χ.Αδαμόπουλο και με την συμμετοχή των Κ. Καραπαναγιωτίδη και Β. Τσίλη.

22/7:Συναυλία με την Χαρά Βέρρα. 

Ποντιακό πρόγραμμα με τους Γ. Χωραφαΐδη και Λ. Παπαδόπουλο.

23/7: Λαϊκή βραδιά με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο. 

Ποντιακό πρόγραμμα της βραδιάς θα τραγουδήσουν οι Γ. Κωνσταντίδης, Π. Καγκελίδης.

24/7: Ποντιακή βραδιά με τους Γιώργο Ιωαννίδη και Κώστα Θεοδοσιάδη

25/7: Κρητικο-Ποντιακή Βραδιά με τους Νίκο Ζωιδάκη και Ματθαίο Τσαχουρίδη.

26/7: Ποντιακή βραδιά με τους Στάθη Νικολάκη, Σταυρό Σαββίδη και Κώστα Πουτακίδη.

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη Τύπου:

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Πατρίδας διοργάνωσε μάζωξη – γλέντι των μελών του, την οποία συνόδευσαν μουσικά ο Παύλος Καγκελίδης στο τραγούδι και ο Γιάννης Χωραφαΐδης στην λύρα. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή