Ημερίδα στη μνήμη του Θανάση Γεωργιάδη με θέμα «Δημόσια Υγεία: Είναι επίκαιρο το όραμα;» διοργανώθηκε με πρωτοβουλία πρώην Γραμματέων της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας το πρωί του Σαββάτου (28/5/2022) στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον, στη Βέροια. 

Η εκδήλωση έγινε παρουσία της τέως δημάρχου Βεροίας και συζύγου του Θανάση Γεωργιάδη  Χαρούλας Ουσουτζόγλου  – Γεωργιάδη, του νυν δημάρχου Βεροίας Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, του επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Πράξεις για τη Μακεδονία” Χρήστου Παπαστεργίου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, παλαιών αιρετών, συναδέλφων και συντρόφων του εκλιπόντα πρώην βουλευτή και γιατρού. 

Ο συντονιστής της ημερίδας Κώστας Ασλάνογλου ξεκίνησε αποδίδοντας φόρο τιμής και πλέκοντας το εγκώμιο του Θανάση Γεωργιάδη, λέγοντας ποιος ήταν και πόσο σημαντική είναι η απουσία του. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και την δράση του Θανάση Γεωργιάδη, ως ανθρώπου και ως γιατρού.

Ακολούθησε σύντομο βίντεο για την ζωή του Θανάση Γεωργιάδη, το οποίο και επιμελήθηκε ο γιός του ο Κώστας.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συντονιστής Δ/ντής Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Αθηνών, Ιωάννης Δατσέρης, ο οποίος ευχαρίστησε την τέως Δήμαρχο Βέροιας για την τιμητική πρόσκληση και έκανε αναφορά στον πολιτικό Θανάση Γεωργιάδη και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ο Θανάσης τότε δεν είχε απλά ένα ρόλο, ήταν συνιδρυτής του κόμματος, ενώ υπήρξε και σημαντική συνιστώσα αυτού του ριζοσπαστικού κόμματος».  Ο ομιλών αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της δημιουργίας του ΠΑΣΟΚ στο τέλος της ομιλίας του με συγκίνηση είπε πως «ο Θανάσης υπήρξε σταθερός σε όλη δύσκολη περίοδο του κόμματος. Θανάση σου χρωστάμε πολλά, σου χρωστάμε ακόμα».

Ακολούθησε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, πρ. Δ/ντής χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου Βεροίας, ο οποίος μίλησε εν συντομία για τον Θανάση Γεωργιάδη και  παρουσία τους κεντρικούς ομιλητές της Ημερίδας. 

Ο Δημήτρης Τζιλβές, Προιστάμενος Δ/ντής του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος και εκείνος στον Θανάση Γεωργιάδη ως γιατρό και στη συνέχεια παρουσίασε το θέμα του σχετικά με την πρόληψη καρκίνου του παχέως εντέρου με σύνθημα του «η υγεία μας είναι η περιουσία μας και πρέπει να την προστατεύσουμε». 

Ο Ιωάννης Βογιατζής, Συντονιστής Δ/ντής Καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Βεροίας έκανε μια εισήγηση για την καρδιολογική κλινική και την ιστορία της  με θέμα « Καρδιολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Βέροιας : Χθες  , Σήμερα ,Αύριο» ενώ κλείνοντας την παρουσίαση του τόνισε πως  « Το όραμα για την δημόσια υγεία είναι επίκαιρο, καθημερινά προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας». 

Ο Γιώργος Τρελλόπουλος, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε και εκείνος με την σειρά του εισήγηση για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής καθώς έκανε και εκείνος στη συνέχεια αναφορά στο όνομα του Θανάση Γεωργιάδη, τελειώνοντας την παρουσίαση του είπε πως «πρέπει να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με άλλες όμως πολιτικές». 

Τις εισηγήσεις έκλεισε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου  με κεντρικό του θέμα την δημόσια υγεία και στο πόσο δημόσια είναι; Όπως και στον ρόλο των γιατρών στα νοσοκομεία.

Στο τέλος ο Κώστας Ασλάνογλου διάβασε χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή