Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, από το Σάββατο 28 Μαΐου έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου έχει ως εξής: 

Το Σάββατο 28 Μαΐου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναούσης και θα τελέσει μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης.

Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας με την ευκαιρία της εορτής της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Κυριακή 29 Μαΐου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας με την ευκαιρία της εορτής της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Κυριακή 29 Μαΐου το απόγευμα θα παραστεί στην υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα μεταφέρει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό. Στη συνέχεια θα παραστεί στην εκδήλωση της «4ης Ιατρικής Εβδομάδος» στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ για νευρολογικά θέματα σχετικά με τη μνήμη του ανθρώπου.

Την Τρίτη 31 Μαΐου στις 10:30 π.μ. θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα πνευματικών με θέμα: «Η διακονία του πνευματικού σε περιόδους κρίσης» στην αίθουσα «Μητρ. Σταυροπηγίου Αλέξανδρος» στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Την Τρίτη 31 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα τελέσει Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας, όπου και θα ψαλλεί η Ακολουθία της Αποδόσεως του Πάσχα. Στο τέλος θα αναγνώσει ειδική ευχή για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. θα τελέσει Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και θα αναγνώσει ειδική ευχή για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου και Αγίου Νεκταρίου Βεροίας.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα μεταφέρει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Διαβατό Ημαθίας και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό. Στη συνέχεια θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της «4ης Ιατρικής Εβδομάδος» για θέματα υπογεννητικότητας και οικογενείας.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» και θα αναπτύξει το θέμα: «Η συγχωρητικότητα απαιτεί την υπέρβαση του εαυτού μας» στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα μεταφέρει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό. Στη συνέχεια θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της «4ης Ιατρικής Εβδομάδος» για θέματα οφθαλμολογίας.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης. Στη συνέχεια στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ θα παραστεί και θα χαιρετίσει την ημερίδα πρεσβυτερών και μητέρων κληρικών με θέμα «Η δύναμη της προσευχής στην αντιμετώπιση των κρίσεων».

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια θα παραστεί και θα χαιρετίσει την ημερίδα της «4ης Ιατρικής Εβδομάδος» με θέμα «Υγιεινή και παραδοσιακή διατροφή» με παράλληλη εκδήλωση μικρασιατικής γευσιγνωσίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας. 

Την Κυριακή 5 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Αρσενίου Επισκόπου Βεροίας. Στο τέλος θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας θα παραστεί και θα χαιρετίσει την καλλιτεχνική εκδήλωση για την έναρξη των ΚΗ΄ Παυλείων με τίτλο: «Τραγουδώντας για την Πατρίδα».

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή