Αρχική Ροή Ειδήσεων Ανακοίνωση της ΕΚΕ για την ποιότητα στα συμπύρηνα ροδάκινα

Ανακοίνωση της ΕΚΕ για την ποιότητα στα συμπύρηνα ροδάκινα

ΔΤ από Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος: Οι δύσκολες συνθήκες στο παγκόσμιο εμπορικό περιβάλλον απαιτούν φέτος αυξημένες προσπάθειες από όλους μας. Αυτό γιατί στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την απορρόφηση του συνόλου της παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου και την επιτυχή διάθεση στην διεθνή αγορά.

Έχουμε μπροστά μας μια παραγωγή που από άποψη ποσότητας φαίνεται να είναι κανονική τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Έχουμε επίσης εκτιμήσεις επιπέδου τιμής που είναι γνωστές εδώ και καιρό. Αυτό που μένει να προσπαθήσουμε είναι η ποιοτική αναβάθμιση των ροδάκινων που θα παραδοθούν για μεταποίηση.

Αυτές τις μέρες γίνεται το αραίωμα των καρπών. Το σωστό αραίωμα είναι ίσως ο κρισιμότερος παράγοντας για να πετύχουμε καλή ποιότητα, η οποία ορίζεται ως εξής:

1. Ροδάκινα σωστά ωριμασμένα, δηλαδή κίτρινα και όχι πράσινα

2. Ροδάκινα υγιή, χωρίς προσβολές από μύκητες και ασθένειες και

3. Ροδάκινα σωστού μεγέθους με ελάχιστο βάρος τα 130gr.

Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε την κυριαρχία της ελληνικής κομπόστας στην παγκόσμια αγορά και να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διάθεση του προϊόντος.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή