Στις 2 Μαΐου 2022 ο θάνατος του Ημαθιώτη Μητροπολίτη Δράμας Παύλου γέμισε θλίψη τόσο την Μητρόπολη που υπηρετούσε τα τελευταία 17 χρόνια, όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ημαθία. 

Πολλοί ήταν μάλιστα οι Ημαθιώτες, τόσο πολιτικά πρόσωπα, όσο και απλοί πολίτες, που παραβρέθηκαν στην κηδεία του, στην Δράμα. 

Μάλιστα, την Τετάρτη 25 Μαΐου τον τάφο του επισκέφθηκε και τέλεσε τρισάγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος αυτές τις ημέρες επισκέπτεται στην Β. Ελλάδα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε το τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτη Δράμας και με δάκρυα στα μάτια απηύθυνε λόγο πάνω από τον τάφο του, ξεκινώντας μάλιστα μιλώντας στην Ποντιακή διάλεκτο. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Παράλληλα, σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 40 ημέρες από τον θάνατό του και ήδη προγραμματίζεται το Μνημόσυνό του. 

Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα γίνει στην Μητρόπολη Δράμας το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνό του, ενώ και ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων ανακοίνωσε ότι την ίδια μέρα θα γίνει μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη στην Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας. 

Επίσης, όπως πληροφορούμαστε, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 θα τελεστεί Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Δράμας και στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, στην Ραχιά Ημαθίας, ενώ αντίστοιχες ενέργειες πιθανόν να γίνουν και σε άλλες ενορίες με τις οποίες σχετιζόταν ο εκλιπών Μητροπολίτης. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή