Αρχική Ροή Ειδήσεων Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας για εκδρομή που διοργάνωσε στην Ήπειρο

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας για εκδρομή που διοργάνωσε στην Ήπειρο

ΔΤ από Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας: 

Άλλη μία μονοήμερη εκδρομή πραγματοποίησε ο Σύλλογος μας , 22/05/2022 αυτή τη φορά στην όμορφη Κόνιτσα, Μολυβδοσκέπαστη- Ιωάννινα. Με τον ήλιο “σύμμαχό”  και μία πολύ όμορφη παρέα από παλιούς και νέους φίλους του ομίλου, γεμάτους διάθεση να γνωρίσουν νέα μέρη και να μοιραστούν κοινές εμπειρίες , ξεκινήσαμε πολύ νωρίς το πρωί για το ταξίδι μας. Προορισμός ο θησαυρός της Κόνιτσας, ένα από τα σημαντικότερα μνημειακά συγκροτήματα της Ηπείρου, η μονή της Παναγίας Μολοβδοσκεπάστου. Φτάσαμε πολύ κοντά  στη συμβολή των ποταμών Αώου και Σαραντάπορου σε αποσταση 400 μέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου , οφείλει την ονομασία του στο γεγονός ότι η στέγη του καθολικού του ήταν παλαιότερα καλυμμένη από μολυβδόφυλλα. Θαυμάσαμε την υπέροχη θέα που προσφέρει το παρατηρητήριο της Μολυβδοσκέπαστης τόσο στην περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου όσο τα άφθονα τρεχούμενα νερά την πλούσια χλωρίδα και πανίδα , ιδανικό τόπο επαφής του ανθρώπου με τη φύση. Στο εσωτερικό του Ναού αισθανθήκαμε δέος από τον ιδιαίτερο τρούλο του Καθολικού και το ιδιαίτερο ύψος του. Συνεχίσαμε για την καρδιά της Ηπείρου την πανέμορφη κωμόπολη της Κόνιτσας με τα επιβλητικά αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια λιθόστρωτα σοκάκια και ποτάμια. Περπατώντας φτάσαμε στην πατρική οικία του Αγίου Παισίου. Ένα σπίτι – μουσείο που αναβλύζει αγιότητα και είναι αφιερωμένο σε μία προσωπικότητα που άφησε το στίγμα στην Ορθοδοξία. Η Κόνιτσα ήταν πάντα το σπίτι του. Η όμορφη εκδρομούλα μας, ολοκληρώθηκε στην  πόλη που ολόκληρους αιώνες βρίσκεται μέσα σένα δαχτυλίδι θεόρατων βουνών. Τα Ιωάννινα. Τα αξιοθέατα που είδαμε είμαστε σίγουροι ότι θα μείνουν σε όλους αξέχαστα. Η παρέας μας κι αυτή τη φορά υπέροχη. Περάσαμε πολύ πολύ όμορφα, ξεχαστήκαμε , νοιώσαμε, απολαύσαμε, ζήσαμε όμορφες στιγμές.

Το Δ.Σ του Ομίλου Προστασίας Απόρου Παιδιού Βεροίας και η Πρόεδρος Κατερίνα Γαλίκα , οφείλει ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα μέλη του Συλλόγου για άλλη μία φορά που μας εμπιστεύτηκαν και ήρθαν στην συντροφιά μας. Η παρέα μεγαλώνει όλο και περισσότερο και η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη! Ενέργειες σαν αυτή φανερώνουν την  μεγάλη ευαισθησία που διακρίνει τα μέλη μας και μας γεμίζει χαμόγελα και ευγνωμοσύνη για το έργο που προσφέρουμε εθελοντικά και με αγάπη. ( Με τα έσοδα της  “εκδρομής της αγάπης”  θα δοθούν τα τρόφιμα για το μήνα Ιούνιο στις οικογένειες του Ομίλου)

Ευχαριστούμε. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή