Αρχική Ροή Ειδήσεων Θ. Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους από 1/6 έως 15/9

Θ. Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους από 1/6 έως 15/9

Την άρση της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,  ωστόσο παραμένει η υποχρεωτικότητα σε Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και συναφείς δομές. 

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου (αστικά λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός κλπ) παραμένει η υποχρεωτικότητα, ενώ δεν θα είναι υποχρεωτική σε ΜΜΜ με αριθμημένες θέσεις (ΚΤΕΛ, τρένα, αεροπλάνα). Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις για τα σχολεία και τα πλοία. 

Η μη υποχρεωτική χρήση μάσκας ισχύει και για τους εργαζόμενους των παραπάνω περιπτώσεων. 

Όπως επισήμανε ο κ. Πλεύρης, η άρση της υποχρεωτικότητας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, ωστόσο υπάρχει η ισχυρή σύσταση και προτροπή για χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός, ειδικά από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Δείτε τις ανακοινώσεις Πλεύρη:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή