Η έκθεση του Γιώργου Προβατά με τίτλο «Ελληνίδες – από την Σαπφώ  μέχρι την Κάλλας» εγκαινιάστηκε από την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ημαθίας, στην έδρα της, το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου 2022.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν παρόντες οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας ταξίαρχος Γεώργιος Αδαμίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Απόστολος Μούρτης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, εκπρόσωπος του Διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, εν ενεργεία και απόστρατοι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες.. 

Τους παρόντες καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ευάγγελος Τσιλώνης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νικόλαος Τρίγκας παρουσίασε τον καλλιτέχνη και το βιογραφικό του, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο  Γ.Γ. της Ένωσης, Πέτρος Τσικόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυναν οι δύο παρόντες βουλευτές (Μπαρτζώκας – Τσαβδαρίδης), ο ταξίαρχος Γ. Αδαμίδης, οι πρόεδροι των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της ΕΛ.ΑΣ. (Μούρτης και Χαρελάς), ενώ ο δημιουργός της έκθεσης Γιώργος Προβατάς “ξενάγησε“ το κοινό, παρουσιάζοντας τα έργα του. 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Αγία Ειρήνη, προστάτιδα των Αποστράτων και για τον λόγο αυτό νωρίτερα τελέστηκε Θ. Λειτουργία και Αρτοκλασία υπέρ των μελών της Ένωσης στο Ναό Αγ. Αναργύρων Βέροιας, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο προς τιμήν της. 

Η έκθεση υπάρχει στα γραφεία της Ένωσης (Κονίτσης 44, Βέροια – παρκάκι στη συμβολή των οδών Κονίτσης με Αγ. Αντωνίου) και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 20 Μαΐου 2022, από τις ώρες 18:00 – 20:00 καθημερινά (και Σαββατοκύριακα), με δωρεάν είσοδο. 

Σχολεία και άλλοι σύλλογοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6947039740, 6932718582, 6936714857, 6936644104 προκειμένου να επισκεφθούν την έκθεση και εκτός του παραπάνω ωραρίου.

Βιογραφικό Γεωργίου Προβατά

Ο Γεώργιος Προβατάς γεννήθηκε το 1959 στο Πολυδένδρι Ημαθίας. Τελείωσε Δημοτικό και Γυμνάσιο στη Βέροια και ακολούθως το Λύκειο στη Θεσσαλονίκη. Το 1986 αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο του Άαχεν της Γερμανίας ως Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρολογίας με ειδίκευση στην Τεχνική Πληροφορική.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα της Πληροφορικής, κυρίως, στο μηχανογραφικό κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας Φορντ στην Κολωνία.

Το 1993 αποπεράτωσε τις σπουδές Μηχανικού Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κολωνίας. Το 2007 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Προστασία του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Ρόστοκ της Γερμανίας με εργασία που εκπόνησε, η οποία είχε ως θέμα: ↔Studie zur Eignung eines vorgeschlagenen Deponiestandortes am Aliakmonas-Fluss bei Vergina in Griechenland». Το 2010 η εργασία του μεταφράστηκε και στα Ελληνικά: Μελέτη περί την καταλληλότητα μίας προταθείσης θέσης ΧΥΤΥ παρά τον ποταμό Αλιάκμονα πλησίον της Βεργίνας στην Ελλάδα».

Έχει κάνει διαλέξεις για περιβαλλοντικά θέματα στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, ενώ άρθρα και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Διατηρεί το ιστολόγιο Πολυδενδρίτης» (https://polydendritis.wordpress.com). Είναι κάτοχος διπλώματος μεταφραστή για τα Ελληνικά-Γερμανικά, αναγνωρισμένο από το γερμανικό κράτος.

Δραστηριοποιείται, επίσης, στον καλλιτεχνικό τομέα. Οι εικαστικές του δημιουργίες εντάσσονται σε θεματολογίες που αφορούν τον ελληνικό πολιτισμό και το περιβάλλον. 

Διετέλεσε από το 1997 μέχρι το 2019 Πρόεδρος του Συλλόγου “Αριστοτέλειο Ίδρυμα”, Aristoteles Institut, το οποίο εδρεύει στο Βούππερταλ της Γερμανίας και έχει ως στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού καθώς και τη διαπολιτισμική συνεργασία.

Ρεπορτάζ: Στεφανία Παπαγάλου

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή