Αρχική Ροή Ειδήσεων Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για ΑμεΑ

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για ΑμεΑ

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, στα πλαίσια της συνεργασίας και της δικτύωσης που έχει εξασφαλίσει με την Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του ΟΑΕΔ, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη λειτουργίας επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης για ΑμεΑ. 

Η φοίτηση διαρκεί δύο σχολικά έτη (1800 ώρες εκπαίδευσης) και είναι επιδοτούμενη, με ημερήσια αμοιβή ύψους 30€ ανά εκπαιδευόμενο, προσφέροντας το συνδυασμό κοινωνικής στήριξης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Το πρόγραμμα της σχολής απευθύνεται:

  • Σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ηλικίας 18-58 ετών και με παθήσεις: σωματικές αναπηρίες, κινητικά προβλήματα, οργανικές ανεπάρκειες (καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, λευχαιμία, καρκίνο, ηπατίτιδα Β, σκλήρυνση κατά πλάκας, AIDS κλπ). Επιπλέον, απευθύνεται σε άτομα με κώφωση-βαρηκοΐα, ελαφρά νοητική υστέρηση, ολική ή μερική τύφλωση καθώς ακόμη και ψυχικές παθήσεις.   
  • Σε Έλληνες/δες υπηκόους ή ομογενείς, καθώς και σε αλλοδαπούς οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα ή κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ελληνικής τουλάχιστον Β επιπέδου.    

Οι καταρτιζόμενοι/ες τοποθετούνται στα προγράμματα κατόπιν επιλογής, από τον ΟΑΕΔ, και ανάλογα με τις δεξιότητες, την πάθηση και τις γραμματικές τους γνώσεις. 

Για την έναρξη της διαδικασίας και την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ενημέρωση με νέο δελτίο τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Βέροιας. Τηλ:2331353834/2331353815/2331353826

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή