Η πρ. βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου, με αφορμή τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Από σήμερα η ΔΕΗ σε καθημερινή βάση προχωρά σε 1.100 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος. Οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν τα αποτελέσματα της αποτυχημένης πολιτικής Μητσοτακη – την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, την εξάρτηση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο και τα goldenboys με τους εξωφρενικούς μισθούς.

Την ίδια ώρα οι τιμές της ενέργειας σε Ισπανία και Πορτογαλία μειώνονται κατά 40%, αφού οι κυβερνήσεις τους διεκδίκησαν και κέρδισαν από την Ευρώπη την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να στηρίζει την αισχροκέρδεια των παρόχων, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται για άλλη μια ημέρα στην πρώτη θέση στην τιμή του ρεύματος! Από την άλλη περιορίζεται σε επικοινωνιακές φούσκες, δίνοντας ψίχουλα στους πολίτες, ως μέτρα στήριξης.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικονομικά αδύναμους πολίτες. 

Η ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής πρέπει να σταματήσει!

Κανένας πολίτης να μην μείνει χωρίς ρεύμα!»

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή